Is dit zo optimaal ingesteld ?? ( virtueel geheugen)

Status
Niet open voor verdere reacties.

Ferna37

Gebruiker
Lid geworden
14 okt 2010
Berichten
25
Hallo,

Volgende vraag als leek op dit gebied; is dit zo goed ingesteld, en zo nee, hoe te handelen ??

2jb8ua8.jpg


Ram 2Gb

Vast dank voor eventuele tips.

mvg

Ferna
 
Typ in het vak Begingrootte (MB) of Maximale grootte (MB) onder Wisselbestandsgrootte voor geselecteerd station een nieuwe grootte voor het wisselbestand en klik op Instellen.
Als u de minimale of maximale wisselbestandsgrootte verlaagt, moet u de computer opnieuw opstarten om de wijzigingen van kracht te laten worden. Als u de grootte van het wisselbestand groter maakt, hoeft u meestal niet opnieuw op te starten.

Opmerkingen

U opent Computerbeheer als volgt: klik op Start, wijs Instellingen aan en klik op Configuratiescherm. Dubbelklik achtereenvolgens op Systeembeheer en Computerbeheer.
U kunt deze taak alleen uitvoeren als u beheerder of lid van de groep Administrators bent op uw eigen computer en de computer die u beheert.
U kunt systeemeigenschappen weergeven of wijzigen voor een externe computer of een lokale computer. Als u toegang tot een externe computer wilt krijgen, klikt u met de rechtermuisknop op Computerbeheer (lokaal), klikt u op Verbinding maken met een andere computer en selecteert u de computer waarmee u een verbinding tot stand wilt brengen in de lijst.
Voor de beste prestaties stelt u de begin grootte in op een waarde die niet lager is dan de aanbevolen grootte onder Totale wisselbestandsgrootte voor alle stations. Deze waarde komt overeen met 1,5 keer de hoeveelheid RAM op het systeem.
Meestal kunt u voor het wisselbestand op elk station het beste de aanbevolen grootte aanhouden. Als u regelmatig programma's gebruikt die veel geheugen vereisen, kunt u de grootte eventueel verhogen.
Als u een wisselbestand wilt verwijderen, stelt u de begingrootte en de maximale grootte in op nul.


Dit staat in de help van XP zelf
 
Hoi,
je hebt nu 2x de grootte van je ram geheugen ingesteld wat niet direct een probleem is alhoewel een te groot wisselbestand een pc langzamer kan maken. Je zou een vaste grootte (statisch) kunnen instellen temeer daar je al voldoende Ram aan boord hebt.
Probeer dit eens:
begingrootte: 3072
maximale grootte: 3072
Dit is m.i. de beste instelling.
Wat ik je wel aanraad is dit,schakel eerst je huidige wisselbestand uit (geen wisselbestand) herstart de pc en voer een schijfdefragmentatie uit (evt. meerdere keren),herstart de pc en stel dan je nieuwe wisselbestand pas in.
Succes.
 
Hartelijk dank voor de informatie.

Ik heb "voorlopig" even voor de gemakkelijkste weg gekozen, en de instellingen die MiK Zjegger heeft genoemd ingesteld, dus 2 x 3072.

Eens afwachten of dit een positieve bijdrage levert.

mvg

Ferna
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan