Kruistabel Query

Status
Niet open voor verdere reacties.

mixology

Gebruiker
Lid geworden
12 dec 2010
Berichten
57
Hier ben ik weer :d

De draad http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/675657-Kruistabel-Query?highlight=kruistabel volgend en verwerkend bereikte ik slechts datgene wat op https://dl.dropbox.com/u/45165287/helpmij-please.zip staat. Ik wil als eindresultaat graag een tabel hebben zoals door Octafish in deze draad voorgesteld wordt op 3 januari 2012, 12:05 . Ik heb dus hulp nodig bij deze Query . Wie zet me AUB op weg ? In het voorbeeld verderop volgend op http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/675657-Kruistabel-Query?p=4327761&viewfull=1#post4327761 wordt de Query gemaakt nadat er enkele velden verplicht ingevuld dienen te worden. Dit is bij mij niet nodig . Ik wil de info uit tblComm overbrengen naar tblCommUp2Date zoals bij http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/675657-Kruistabel-Query?p=4327761&viewfull=1#post4327761 .

Bedankt voor alle hulp !

Yuri
 
Ik snap toch niet helemaal wat je bedoelt. Je hebt een tabel ([tblComm]) met een identificerend veld ([IDENT]). Daar heb je een kruistabel van gemaakt, met [IDENT] als Rijkop. Als kolomkop heb je [NR_COM], en dat levert op dit moment al 5 kolommen op. In die wil je overnemen in de tabel [tblCommUp2Date], waar je nu al een probleem hebt, omdat er maar 4 velden (Comm1 t/m Comm4) zijn? Vraag: waarom die tabel, als je al hetzelfde resultaat in je kruistabel hebt?
 
Voor verdere verwerking naar een formulier ( en de grootte van het form te beperken, want in totaal komen er zo'n 30 "comm" tabellen ) moet ik nu sorteren op het resultaat dat bovenaan de tabel staat en terugkeert bij ident . Wat ik wil is dat in comm1 de eerste gegevens staan, verder gaande naar comm2 per ident en dat die kunnen verschillen . Weet niet goed hoe het precies uit te leggen , daarom dat ik zelf ( manueel ) de tabel tblCommUp2Date gemaakt heb zoals ik het resultaat zou willen hebben na een query of andere handeling : https://dl.dropbox.com/u/45165287/helpmij2-please1.zip

hoop dat je iets meer begrijpt van mij doel ;)

mvg,

Yuri
 
En dan nu nog de oplossing.... een lezer van het forum zal ongetwijfeld blij voor je zijn, maar die zal ook best willen weten hoe je het hebt opgelost :)
 
Mijn knip en plak oplossing bestaat eruit dat ik via een button met gekoppelde gebeurtenis eerst de bestaande tabel waarmee ik verder wil werken leeg maak om deze daarna met de recentste gegevens te laten invullen door een stukje aangepaste code . Ik vertrek dus vanuit tblCommUp2Date naar tblComm4Use via de knop op het formulier frmUpdateComm . Voor alle duidelijkheid : ik hoef de gegevens niet manueel in te voeren in de tblCommUp2Date . Dit gebeurt door een koppeling aan een externe tabel ( hier dus niet bijgepost ) . Met dit resultaat kan ik een rapport aanmaken waarbij ik slechts een kleine ruimte hoef te voorzien om het comm-resultaat weer te geven ( geen koppeling naar “Comm” uit tblCommUp2Date, maar een koppeling naar “Comm1-Comm2-Comm3 “uit de tblComm4Use ) . Kunnen jullie nog volgen ? :rolleyes:
Een beeld bij deze tekst vinden jullie hier : https://dl.dropbox.com/u/45165287/kolom naar rijen.zip

Bedankt aan diegenen die antwoordden op vorige vragen waaruit ik knipte en plakte !

mvg,

Yuri
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan