langzaam starten

Status
Niet open voor verdere reacties.

paulusje

Gebruiker
Lid geworden
22 apr 2004
Berichten
343
na het opnieuw installen van Xp blijft het scherm van het moederbord in het begin ongebruikelijk laang staan.als hij hierna het windows opsartscherm heeft gehad wordt het beeld een tijd donker en lijkt of er niets gebeurd en na een tijdje gaat ie weer verder
wie weet mag et zeggen
 
Is dat je bios scherm, met al die witte lettertjes?? Of is dat gewoon een zwart scherm met niets erin??

In het eerste geval heb je misschien een bios update nodig... :confused:

Tweede geval zou je via herstel console een

fixmbr

en/of een

fixboot

kunnen uitvoeren..

FIXBOOT
fixboot stationsnaam: (stationsnaam hoef niet als je xp alleem maar op c:\ hebt)
Gebruik deze opdracht om de nieuwe Windows-opstartsectorcode in de systeempartitie te schrijven. In deze opdrachtsyntaxis is stationsnaam de aanduiding van het station waarnaar de opstartsector wordt geschreven. Met deze opdracht herstelt u schade in de opstartsector van Windows. Dit heeft voorrang boven de standaardinstelling, waarbij naar de systeemopstartpartitie wordt geschreven. De opdracht fixboot wordt alleen ondersteund op x86-computers.


FIXMBR
fixmbr apparaatnaam (apparaatnaam hoef ook niet bij alleen xp op c:\)
Gebruik deze opdracht om de hoofdopstartrecord van de opstartpartitie te herstellen. In deze opdrachtsyntaxis is apparaatnaam een optionele apparaatnaam waarmee het apparaat wordt aangeduid waarvoor een nieuwe hoofdopstartrecord nodig is. Gebruik deze opdracht als de MBR is beschadigd door een virus en Windows niet kan worden gestart.

Waarschuwing Deze opdracht kan de partitietabellen beschadigen als er een virus aanwezig is of als er sprake is van een hardwareprobleem. Als u deze opdracht gebruikt, kunnen er ontoegankelijke partities ontstaan. Microsoft raadt u aan antivirussoftware uit te voeren voordat u deze opdracht gebruikt.

U kunt de apparaatnaam ophalen uit de uitvoer van de opdracht map. Als u geen apparaatnaam opgeeft, wordt de MBR van het opstartapparaat hersteld. Bijvoorbeeld:
fixmbr \apparaat\vaste-schijf2
Als de opdracht fixmbr een partitietabelhandtekening detecteert die ongeldig of niet standaard is, wordt uw toestemming gevraagd voordat de hoofdopstartrecord opnieuw wordt geschreven. De opdracht fixmbr wordt alleen ondersteund op x86-computers.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;314058

:)
 
nee het is dat scherm dat je direct ziet als je de pc aanzet met de naam van mijn moederbord asus a8v deluxe en daarna doet ie verder zoals beschreven
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan