laptop gecrasht, problemen bij overzetten harde schijf

Status
Niet open voor verdere reacties.

melchel

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
26 mei 2011
Berichten
3
Hallo,

Tot mijn grote spijt is mijn laptop gecrasht.

Bij het starten van mijn laptop wordt de volgende foutbericht weergegeven:
File: \Boot\BCD
Status: 0xc0000034
Info: The Windows Boot Configuration Data file is missing required information

Met behulp van "http://support.microsoft.com/kb/927391/en-us" heb ik geprobeerd om het probleem te verhelpen, maar het mocht helaas niet baten (bij methode 3, stap 9 weet ik niet wat ik moet invullen).

Mijn plan B was om de harde schuif uit mijn laptop te verwijderen en deze via een SATA/IDE-to-USB-adapter aan te sluiten op mijn computer. Zo gezegd, zo gedaan. Vervolgens zou de harde schijf normaal gesproken automatisch op Deze computer moeten verschijnen, maar dat gebeurt echter niet (hij staat ook niet bij schijfbeheer). Mijn computer heeft de harde schijf in eerste instantie wel geïnstalleerd en hij staat ook tussen andere USB-apparaten bij "Hardware veilig verwijderen", maar als puntje bij paaltje komt wordt de harde schijf dus niet herkent.

Voor de rest weet ik niet wat ik moet doen en ben ik ten einde raad. Is er een oplossing voorhanden, zijn er überhaupt andere mogelijkheden om de harde schijf te redden of kan ik fluiten naar mijn oude bestanden? Hopelijk heeft iemand antwoorden of oplossingen!
 
Ja dat klopt, in eerste instantie heb ik hem ook geraadpleegd. Zodoende kwam ik uiteindelijk bij de link in mijn eerste bericht uit: methode 1 en 2 lukken echter niet en bij methode 3 blijf ik steken bij stap 9...
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Je kan je bestanden proberen te redden met een Ubuntu live CD. Linux benadert bestanden anders dan Windows.
http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download (Linux basis)

Ubuntu heeft een fraaie interface; hier kun je achteraf USB-schijven of -stickies inprikken
Voor meer info over Ubuntu zie
http://computertotaal.nl/article/22607/ubuntu-11-04.html
http://www.helpmij.nl/forum/showpost.php?p=3061649&postcount=11
http://www.helpmij.nl/forum/showthr...ordt-herkend-maar-kan-niet-openen-*desperate*

Iets recenters, het proberen waard en het kost ook nog niks MiniTool Power Data Recovery
http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=69731
 
Als je al je bestanden hebt gered, kan je een poging wagen de partitie van de HD te herstellen. Begin eens met een progje dat makkelijk zou zijn (??)

http://www.partition-recovery-software.net/
Daar zie je een aanbeveling voor Atola Partition Find and Mount
Price: Free for personal use, $25 for commercial use
Easiness to use: Very easy
Safety: Absolutely Safe
Allows to recover partitions or files in Demo mode: Yes
Link: http://findandmount.com/

En verder vind je hier nog e.e.a.
http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1453465
 
Hartelijk dank!

Dus als ik het goed begrijp, moet ik Ubuntu op mijn computer installeren en de harde schijf van mijn laptop er vervolgens via een SATA/IDE-to-USB-adapter op aansluiten? En dan hopen dat de harde schijf wel wordt herkend.

Mocht dit niet lukken, dan ga ik mij in de tweede mogelijkheid verdiepen. Mijn bestanden redden heeft overigens priotiteit; de laptop zelf is van minder evident belang.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dus als ik het goed begrijp, moet ik Ubuntu op mijn computer installeren en de harde schijf van mijn laptop er vervolgens via een SATA/IDE-to-USB-adapter op aansluiten? En dan hopen dat de harde schijf wel wordt herkend.

Dat zou kunnen maar de grap van een live CD is dat dit nou juist niet hoeft! Je kan Ubuntu als een live CD laten doorstarten, dus niet installeren, en dan met de bestandsopties werken (als ik me goed herinner zaten de knoppen daarvoor bovenin het beginscherm maar misschien ziet de interface er inmiddels anders uit). Wel geduld hebben bij het opstarten, kan effe duren.

Nog iets, als de bestanden zó belangrijk voor je zijn. Probeer allereerst een kloon te maken van je kapotte (?) HD met een kloonprogramma als HDclone of Clonezilla. Dat soort progs vindt je op een andere live CD nl
http://www.hirensbootcd.org/download/ Als het lukt, moet je ook weer geduld oefenen.
Daar vind je ook de Mini XP waarmee je ook kan proberen of je de bestanden kan benaderen maar aangezien dit op Windows is gebaseerd denk ik dat het daarmee niet lukt.
Maar dus wel een kloon proberen te maken.

Ik (en waarschijnlijk ook anderen) ben nieuwsgierig naar de resultaten; als je wat laat horen, zal je dankbaarheid oogsten.

Edit: Wat het maken van een kloon betreft, zojuist het volgende verhaal gelezen, ook te proberen als het met de progs op Hirens niet lukt http://computertotaal.nl/article/22660/volledige-systeemback-up.html

Edit: aanvulling
Ik zie nog het volgende op http://redobackup.org/features.php

Access Your Files

Can't log in to your machine, but need files from it? No problem: just pop the Redo Backup CD in, reboot, and you can copy your documents to another drive (such as a USB stick).

Recover Lost Data

If you accidentally delete a file or empty your Recycle Bin, simply shut down the computer and insert the Redo Backup CD to search the drive for the deleted files, and save them to another drive using Photorec http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec

Behalve een full backup maken, kan je dus met de (op Linux gebaseerde) opstartschijf ook bestanden redden! Of het makkelijker werkt dan de hiervoor genoemde opties zal je zelf moeten bekijken.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan