Laptop gestolen, backup foto's op oude desktop reeds verwijderd... help

Status
Niet open voor verdere reacties.

krabat

Gebruiker
Lid geworden
27 mrt 2004
Berichten
202
Beste mensen,

Gisteren is bij mij ingebroken. Altijd vervelend, maar door omstandigheden nu wel heel vervelend..

Ik was/ben in 't bezit van een laptop en een oude desktop. Doordat mijn vriendin en ik uit elkaar zijn gegaan moet ik verhuizen (daar zit ik nu middenin). Een mooie gelegenheid om de foto's, materiaal van 10 jaar relatie, van de desktop over te zetten naar de laptop. Alles op één plek, de desktop gebruikte ik zelden dus die wilde ik weg doen.

Foto's van de desktop gedelete, dus verwijderd en vervolgens ook uit de prullenbak verwijderd. En ik wilde deze week een dvd maken met alle foto�s voor mijn vriendin. Dat gaat dus niet meer, want de laptop is gejat...snik...

Nu mijn eigenlijke vraag: Bestaat er een mogelijkheid om de gedelete bestanden van mijn oude desktop terug te halen? Dat wil zeggen m.b.v. bepaalde software, of bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn?

Ik hoor graag jullie reacties en tips, ben ten einde raad vanwege het verlies van alle foto's

Groeten,
Krabat
 
Meestal is een hoop nog terug te halen, maar 1 en anders is afhankelijk van jouw specifieke configuratie.

Wat het allerbelangrijkst is is om de desktop niet meer te gebruiken, zelfs niet aan laten staan. Zeker GEEN software installeren. Er is namelijk een goede kans dat deze je foto's overschrijft.

Wat je best doet is de schijf uit je computer halen en deze aan de laptop koppelen met een IDE/SATA naar USB stekkertje. Vervolgens kun je met bijv. Recuva kijken wat er nog te redden valt.
 
@Ronnie. Ook software draaien vanaf een USB stick kan ervoor zorgen dat de data niet meer is terug te halen. Niet zozeer door de software zelf, maar door het feit dat Windows draait en er vanalles op de harde schijf gebeurt. Dit kan net die ene belangrijke foto opleveren.

Ik zie hier vaker van die posts die wel op het randje zouden kunnen, maar waarom iemand die erg gehecht is aan zijn data een risico laten nemen als je het eenvoudig kunt vermijden.

Schijf er uit en in een ander systeem plaatsen.
 
.... maar door het feit dat Windows draait en er van alles op de harde schijf gebeurt.

Bij het Starten zal Windows bestanden indexeren, maar niet overschrijven.
Het gebruik van een USB-stick met Recuva Portable zal hetzelfde effect hebben, als wanneer het programma reeds op de betrokken schijf zou zijn geïnstalleerd.

Zelfs na formatteren bestaat nog de kans dat we bestanden terugvinden met speciale software. Dit komt doordat Windows weggegooide bestanden niet meteen overschrijft, maar alleen aangeeft dat het plekje op de harde schijf waar deze documenten staan vrij is voor andere bestanden. Pas als er andere bestanden overheen worden gezet hebben we een probleem.

Een kans op 100 % recovery heb je nauwelijks. Wie weet, wat er inmiddels op de PC is gedaan ?

Recuva Documentation : http://www.piriform.com/docs/recuva
 
En je pagefile komt zeker altijd op precies op dezelfde plek terecht. Geld ook voor eventlogs, updates, enz. enz.

Wat al weg is kan ik niet inschatten. Ik kan wel tips geven om te voorkomen dat er nog meer definitief zoek raakt. Tenzij er gekke dingen zijn gedaan zal zelfs een groot gedeelte te herstellen zijn, maar ik wil TS geen valse hoop geven.
 
Mijn reacties zijn bedoeld als de meest voor de hand liggende en werkbare oplossing.
Mocht dit niet het geval zijn, dan spijt me dat.
 
@Ronnie. Ik wilde je niet aanvallen, want je adviezen zijn zeker goed bedoeld. Wat ik wel probeer is om bewustzijn te kweken bij zowel de vragers als de helpmijers dat met name bij dit onderwerp (het herstellen van data) nogal eens wat minder goede raadslagen zitten. Een ietwat onhandige vragensteller kan dan zijn data misschien wel definitief vernielen, daar waar het met een beetje verstand en beleid gemakkelijk te voorkomen is.
 
Heren,

Dank jullie voor de commentaren , erg fijn. Er is meer mogeljk dan ik gehoopt had.

Voor de goede orde, ik heb alleen bestanden van de oude desktop verwijderd, ik heb daarna geen andere software ge�nstalleerd. Dus ik ga aan de slag met de software die jullie mij geadviseerd hebben. Waarschijnlijk zal ik wel hulp van een professional inschakelen, ik wil alle risico's uitsluiten.

Groeten Krabat
 
Laat je het resultaat en de werkwijze t.z.t. aan ons weten ? :)
 
Veel succes Krabat.

Ik zou trouwens dat je hier bijna om de hoek zit. Dus als je hulp nodig hebt dan kan dat altijd.
 
Voornamelijk zie ik dat hier maar één programma wordt aangeraden.
Zelf heb ik hier nog geen gebruik van gemaakt en ik weer daarom ook niet hoe goed het programma is.

Zelf heb ik goede ervaringen met GetDataBack

Deze kun je ook nog proberen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan