Linker box harder dan rechter

Status
Niet open voor verdere reacties.

Vedelaar

Gebruiker
Lid geworden
8 sep 2005
Berichten
14
hoi,

ik heb een probleem. Ik heb een liedje waarbij uit de rechter box harder geluid komt als bij de linker. Dat was geen probleem, dat zet je dat schuifje waarmee je het midden van de speakers bepaalt even opzij en na het nummer weer terug. Nu was ik dat nummer aan het luisteren en terwijk ik dus dat schuifje verkeerd had staan heb ik in MSN7.5 de wizard voor beeld en geluid gedraaid. Dit ging gewoon goed en alles werkte goed. Nu wilde ik daarna het schuifje weer recht zetten, maar wat bleek, dat stond ie al.

Nu staat dus dat schuifje in het midden, links moet dus evenveel geluid produceren als rechts, maar rechts is veel harder dan links. Hoe houd ik dat schuifje toch in het midden maar dan wel dat mijn geluid normaal uit mijn boxen komt?

Ik heb enkele plaatjes:
De veroorzakende wizard:
http://www.vedelaar.com/zooimap/plaatjes/v1.GIF
http://www.vedelaar.com/zooimap/plaatjes/v2.GIF

en enkele locaties waar je dus dat schuifje kan verplaatsen waar hij nu netjes in het midden staat:
http://www.vedelaar.com/zooimap/plaatjes/1.GIF
http://www.vedelaar.com/zooimap/plaatjes/2.GIF
http://www.vedelaar.com/zooimap/plaatjes/3.GIF
http://www.vedelaar.com/zooimap/plaatjes/4.GIF
http://www.vedelaar.com/zooimap/plaatjes/5.GIF

Ik heb al geprobeerd om het schuifje dus de andere kant op te zetten en dan de wizard te draaien, maar dat maakt het niet meer goed. Ook heb ik al gerestart, dat hielp ook niet. Andere boxen en koptelefoon heb ik ook al geprobeerd, mocht ook niet baten.

Wie weet waar en hoe ik dit kan oplossen? ik ben niet van plan zo verder te leven namenlijk.

Hartelijk dank

Derk
 
staat in je volume eigenschappen van windows alles in t midden?(ook master volume?)
 
Hoi,

bedoel je dit venster?:
http://www.vedelaar.com/zooimap/plaatjes/3.GIF

Hier staat het schuifje gewoon in het midden, zoals hij zou moeten staan.

Ik kan inmiddels ook vertellen dat als ik mijn andere geluidskaart gebruik (mijn oude is beter dus die gebruik ik liever maar op het moment heb ik dus geen keuze) het allemaal wel gewoon goed werkt.

Derk
 
je hebt nu een andere geluidskaart geinstalleerd staan waar wel alles mee werkt begrijp ik hieruit..
als je nu opnieuw die je liever gebruikt in je computer doet zal je systeem deze ook als nieuwe hardware herkennen & dan zal ie de drivers ook opnieuw installeren waardoor alles in principe weer als nieuw word ingesteld.
ik zou zeggen een grote kans dat je geluid dan wel weer goed zal zijn met die andere kaart..
 
Eigenlijk heb ik nu 2 geluidskaarten in mijn PC, 1 als kaart en 1 onboard. Die onboard is degene die het niet goed doet en werkend wil krijgen. Die als kaart heb ik er al een paar maand in hangen, deze doet het wel goed (op slechte kwaliteit na dan).

Ik kan dus de geluidskaart er niet uit halen (hij zit dus onboard) kan ik hem ook op de een of andere manier verwijderen en weer opnieuw laten toevoegen aan mijn systeem? zodat hij hem zegmaar weer opnieuw herkent.
 
je zou in apparaatbeheer deze "geluidskaart" kunnen verwijderen en dan opnieuw kunnen laten zoeken naar deze hardware zodat deze opnieuw geinstalleerd kan worden.

je kan hier komen door met je rechter muisknop op deze computer te klikken > eigenschappen > tabblad Hardware > apparaatbeheer
Als het goed is staat je "geluidskaart" onder "Besturing voor geluid, video & spelletjes"
als je daar met je rechter muisknop op de naam van je "geluidskaart" klikt staat er als het goed is: Installatie ongedaan maken
vervolgens als dit gedaan is kan je het beste opnieuw opstarten ( om eventuele gegevens die deze instellingen kunnen behouden te wissen)
bij het opnieuw opstarten van je computer zal windows zelf al zeggen dat ie nieuwe hardware gevonden heeft.
op dat moment kan je het beste de drivers van je Driver cd installeren.

nu zou ie het moeten doen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan