Logitech Z-5500

Status
Niet open voor verdere reacties.

Admankeep

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
4 nov 2010
Berichten
2
Hallo,

Ik heb even een vraag:

Ik heb vandaag de Logitech Z-5500 geluidsset gekocht en nu vroeg ik me af of het mogelijk was om een LCD tv aan te sluiten op mijn laptop (via HDMI) en dan het geluid uit deze set te laten komen? Zo ja, hoe moet ik dit aansluiten? Ik heb totaal geen verstand van dit soort dingen, dus enige hulp zou fijn zijn.

Extra info:
Ik heb een ASUS K701O als laptop en een audio Apparaat : ASUSTeK Computer MCP79 High Definition Audio. Nu weet ik niet of ik hier surround sound uitkrijg?

Alvast bedankt!
 
je ziet een kabeltje van de geluidsset die je in de computer moet stopen :)
als je die in de tv stopt dan werkt het :)

de aansluiting die je zoekt voor geluid is
of een klein groen rondje
of een klein zwart rondje
mischien met een klein koptelefoon logo er boven
 
Laatst bewerkt:
Nee, maar ik wil wel via mijn laptop kijken want daar heb ik de films etc op staan, dus het moet wel via mijn laptop. Ik heb nu het setje via de analoge aansluiting (groene stekker) aangesloten op mijn laptop, maar nu krijg ik er geen surround uit en dat wil ik wel als ik films kijk. Nu heb ik al wat gehoord over een HDMI splitter dat in mijn laptop gaan naar deels mijn TV en deels naar mijn geluidsset? Is dit een oplossing? Want ik weet dus ook niet of mijn geluidskaart surround sound ondersteunt?
 
ik weet dus ook niet of mijn geluidskaart surround sound ondersteunt?
download de nieuwste audio drivers van de website van je laptop werkt dit niet dan word het niet ondersteund

p.s zo splitter bestaat maar veroorzaakt heeeeeeeeel wat kabels wat je dan eigenlijk doet is het signaal doorsturen van laptop naar tv en van tv naar boxen
 
Surround wordt lastig gezien je alleen maar een mini-jack uitgang hebt en geen SPDIF. Splitsen weet niet of dat lekker gaat werken en of je laptop het geluid over HDMI kan sturen.
 
Ik zie dat die Logitech wel een SPdif ingang heeft, die is voor surround geluid.

Allleen, zo'n HDMI splitter met SPdif-out is vrij prijzig, en zoals Crash ook zei, het is niet gezegd dat je laptop audio over HDMI kan sturen (dat is een functie vd videokaart en -software)
Hier heb je zo'n ding:
http://www.livingcinema.nl/catalog/octava-hds12-hdmi-splitter-with-toslink-audio-output-p-331.html

Een goedkopere oplossing is een extra (externe) geluidskaart te kopen met een SP/dif uitgang. Die sluit je via USB aan, en daarop dus een kabeltje naar de Logipech.. sorry, Tech..
Goedkoop: http://www.kieskeurig.nl/geluidskaa...704=&f59689=&f59695=98900&f59697=&available=1
Goed-goedkoop:http://www.thomann.de/nl/cat.html?gf=usb_audio_interfaces&oa=pra

Met zo'n nieuwe geluidskaart moet je dan waarsch. in het configuratiescherm van Windows de nieuwe kaart selecteren/en-of de oude uitschakelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan