Mac OS X Mountain Lion DP 3 Verkeerde schermresolutie.

Status
Niet open voor verdere reacties.

hiddeishier3

Gebruiker
Lid geworden
19 sep 2011
Berichten
110
Hallo allemaal,

Ik heb sinds een paar weken problemen met mijn OS X 10.9 installatie (ja ik ben developer) Mijn schermresolutie blijft namelijk vast zitten bij 1024x786. Als in in systeemvoorkeuren bij geschaalde resoluties kijk zie ik alleen 800x600 en 1024x768 staan. Weet iemand hoe ik mijn native resolutie terug krijg?

alvast bedankt voor jullie reacties

Hidde
 
Als je developer bent zoals jij beweerd heb je daar een apart Apple Developers Forum voor bij Apple zelf. Daar heb je toch immers voor betaald. Denk ook beter dat je het daar kunt vragen. OS X 10.9 is namelijk nog in Beta fase en je bent ook verplicht om daar de problemen te melden omdat je developer bent.

Als Developer zul je ook wel weten dat een iMac G3 specs niet voldoende zijn om OS X 10.9 te draaien.

Beeldscherm specs van een G3
13.8-inch shadow-mask CRT screen with 1024 x 768 pixel resolution (via internal DB-15 connector)
Is dan ook niet zo vreemd dat je die instellingen bij beeldscherm ziet.
 
Laatst bewerkt:
Ondertussen heb ik een Mac Mini en ja ik begrijp dat een iMac G3 geen os X 10.9 kan draaien........ En op het forum van Apple kreeg ik na 2 weken nog geen antwoord dus leek het me logisch om het hier eens te proberen.
 
Waarom denk je dat je geen antwoord kreeg. Een ICT Medewerker MBO niveau 2 had je dit nog wel kunnen vertellen dat het niet gaat werken.
 
Dan moet je naar het Developers Forum!!! Daar zitten de specialisten waarvan je geen antwoord krijgt. Wat verwacht je hier dan. Beta zooi is zelfredzaamheid. Als je developer bent kun je dat zelf wel aan.

Enigste tip die ik voor je heb is om de beeldscherm prefs weg te gooien. En ga mijn als developer nu niet vragen waar die staat.:confused:

En anders wil dit nog wel eens werken.

http://support.apple.com/kb/ht1379

Succes ermee.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik heb het gevoel dat mijn vragen hier niet bepaald welkom zijn als ik zulke antwoorden krijg. Ik denk dat ik maar eens stop met HelpMij als je niet een normaal antwoord krijgt als je een normale vraag stelt. Je hoeft niet direct met je opleidingsniveau rond te zwaaien en misschien is het handig om een reactie eerst Gied te lezen voordat je de volgende al weer plaatst.
Bedankt voor je reacties :|
 
Zal het je nog sterker vertellen!!! Jij geeft aan developer te zijn. Da's naar mijn menig grote kul als je komt voor een beeldscherm instelling op Helpmij.nl. Daar komt ook nog eens bij dat je als Developer weet wat de regels zijn.;)
 
Dit heeft te maken met een fout in de beta, ik krijg geen reactie op het officiële Apple developers forum en ik vraag aan jullie mensen hier of iemand van jullie weet welk bestand ik moet aanpassen in het systeem om de juiste resolutie te kunnen selecteren. Ondertussen zijn overal al bèta's uitgelekt en geeft niemand ook maar iets om de regels van het geheimhouden... En als laatste betekend een developer zijn niet dat je het OS In alle hoekjes en gaatjes kent. Dat ik mijn 1080p monitor niet verder kan instellen dan 1024x768 heeft niks te maken met het developer van Apps...
 
Je bent dus geen Developer van OS X. OS X en iOS heeft namelijk een apart Developers programma. Dus je bent niet legaal aan OS X 10.9 gekomen. Daarom reageer ik dus zo, en ben jij nu met illegale software bezig. Dus ik mag je bij deze ook niet verder helpen. Ben zelf namelijk wel Developer van OS X.;)
 
Lees je verhaal maar eens terug. En geef maar een link naar het Developers forum en je onderwerp. Kijken we daar wel verder.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Zullen we er anders over ophouden ik word hier een beetje moe en geërgerd van... En de developer site ligt er uit dus ik kan je ff niet het forum adres geven
 
Ja, oké. Maar heb je PRAM reset al geprobeerd. Dit helpt vaak met problemen met beeldscherm instellingen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ja ik heb m'n Pram gereset en ik heb uiteindelijk 10.9 opnieuw geïnstalleerd, maar nog steeds geen verbeteringen. Ik denk dat het aan Apple's ondersteuningscomité voor mijn beeldscherm ligt en dat het gewoon een kwestie van tijd is voordat ze ook mijn beeldscherm aan hun bibliotheek toevoegen.
 
Ja, ben ik ook bang voor. Dan denk ik dat je er even mee moet leven of de prefs zelf aanpassen.
 
En hoe pas ik die prefs aan? Ik neem aan dat je bedoelt met terminal of in de systeem folder? Want op dat gebied heb ik geen ervaring.
 
Even wat anders: Als je naar beeldscherm instellingen gaat en kiest voor geschaald en drukt op de Option key op je toetsenbord. Krijg je dan onderaan niet te zien "Detecteer beeldscherm" en kun je daarna je resolutie kiezen? Anders kijk ik morgen even voor de Prefs. Heb nu namelijk niet zoveel tijd meer.
 
Dat is m!!! Ontzettend bedankt! En wat een ontzettend simpele actie, raar dat niemand me dit antwoord wist te geven...
 
@rappie pappie,

Ik heb een aantal quotes verwijderd. Indien je direct reageert is het niet nodig te quoten, je hebt anders langere topics met veel dezelfde tekst.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan