• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Meerdere werkbladen geselecteerd, waarschuwing bij overschrijven gegevens?

Status
Niet open voor verdere reacties.

M.Broere

Gebruiker
Lid geworden
4 okt 2000
Berichten
75
Uit de Help van Excel via selectie werkbladen:

"De gegevens die u in het actieve werkblad (actief blad: het blad in een werkmap dat u bewerkt. De naam op de tab van een actief blad is vetgedrukt weergegeven.) invoert of bewerkt, worden doorgevoerd in alle geselecteerde werkbladen. Deze wijzigingen kunnen de gegevens op het actieve werkblad vervangen en wellicht onbedoeld ook de gegevens op de andere geselecteerde werkbladen."

Dit klopt natuurlijk, probleem is alleen dat het niet zo opvallend weergegeven wordt als je meerdere tabbladen geselecteerd hebt.
Je gaat dan bij invoeren onbedoeld de gegevens in de andere geselecteerde bladen overschrijven en ook al staat hier iets, je krijgt geen waarschuwing dat je die gegevens overschrijft.

Is hier een beveiliging of waarschuwing voor mogelijk?
 
Wat je kan doen is ervoor zorgen is dat als je een cel selecteert automatisch een enkel sheet wordt genomen of een waarschuwing tonen inderdaad.

Echter is de functionaliteit zoals je die beschrijft niet volledig in gebruikerscode omvat en is "hardcoded" in excel. Op het moment van selecteren van meerdere sheets an sich kun je niet reageren.

Code:
    If ActiveWindow.SelectedSheets.Count > 1 Then
        MsgBox ("meer dan 1 sheet geselecteerd")
    End If
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan