• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Meerdere werkbladen tegelijkertijd in- en uit-zoomen

Status
Niet open voor verdere reacties.

Masjimo

Gebruiker
Lid geworden
23 dec 2010
Berichten
165
Is het mogelijk om wanneer ik op een werkblad sta en ik wil middels Ctrl-Scroll in- en uit-zoomen dat dan diverse werkbladen tegelijkertijd mee in- en uitzoomen??

VB. Ik heb een weekrapport en wil als ik de Maandag in- en uitzoom, dat de Dinsdag t/m Zondag in dezelfde verhouding meezoomen; zodat de 'layout' van gelijke werkbladen gelijk blijft! :shocked:

Wie kan mij aan de VBA hiervoor helpen?

Thanx
 
Waarom wil je daar een macro voor hebben? Als je meerdere werkbladen selecteert, kun je van alle werkbladen tegelijk het zoompercentage veranderen met de schuif rechtsonderin.
 
Ben zo autistisch dat ik vind dat als iemand op een werkblad staat en hij onbewust zoomt, dit automatisch geregeld is voor de andere bladen........:cool::shocked:

Vindt de gebruiksvriendelijkheid van een sheet super belangrijk; mensen moeten er graag mee willen werken!:d

==> zodat wij de juiste data binnen krijgen!!:)

Keerzijde is als er 1 blad is dat een andere zoom heeft dan de rest, het een enorm gedoe is alle pagina op dezelfde zoom te houden; gevolg een constant verspringend beeld bij het switchen van de dagen!!
 
Laatst bewerkt:
Ik denk niet dat je dat gaat lukken. Je kunt uiteraard wel een macro maken die de handelingen vastlegt die je wilt hebben, maar om ze te koppelen aan het scroll wieltje? En wat denk je dat er gebeurt als je een ander bestand hebt geladen waar die bladen niet in zitten? Af als je een keer niet wilt dat er gezoomd wordt? Ik vind het een slecht plan :D.
 
Het is de bedoeling dat deze macro alleen in de gewenste sheet werkt.... Het lijkt me juist fantastic..... Maar ja over smaak...

Bedankt dat je meegedacht hebt!
 
Neem je handelingen op, en maak er een knop van. Met de scroll knop gaat het denk ik niet lukken, al zou je met API calls wellicht nog wat kunnen doen. Maar zoomen is zó makkelijk (al dan niet met meerdere werkbladen), dat ik daar de tijd niet in zou steken :).
 
Ik zat te denken aan iets van de onderstaande VBA voor het verlaten van worksheet "Maandag"

Code:
Private Sub Worksheet_Deactivate(ByVal Z As Value)
Dim Z As Integer

Z = ActiveWindow.Zoom
    
Worksheet("Dinsdag").Zoom = Z
Worksheet("Woensdag").Zoom = Z
Worksheet("Donderdag").Zoom = Z
Worksheet("Vrijdag").Zoom = Z
Worksheet("Zaterdag").Zoom = Z
Worksheet("Zondag").Zoom = Z

End Sub

Maar ik krijg hem niet in de lucht.... Wat doe ik fout of is dit echt niet mogelijk?:eek:
 
Als je het inzoomen nu eens 'spinbutton' zet
Als niet vba specialist dit in elkaar gezet.
 

Bijlagen

  • Inzoomen.xlsm
    16,9 KB · Weergaven: 36
Is een alternatief, maar is het niet helemaal........ in ieder geval bedankt voor het meedenken!!:thumb:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan