Microsoft kleedt Windows XP uit voor oudere pc's.

Status
Niet open voor verdere reacties.

Eagle Creek

Verenigingslid
Lid geworden
3 okt 2002
Berichten
26.322
<font size="2">Windows XP, maar dan bijna naakt.</font>

<img src="http://www.webwereld.nl/images/content/msxplogo.gif" align="left" width="272" height="128"><font size="2">Microsoft werkt aan een uitgeklede versie van Windows XP voor bedrijven die wel hun besturingssystemen willen upgraden maar niet hun verouderde computerpark.

De speciale software, met als codenaam Eiger, is gebaseerd op Windows XP Professional met Service Pack 2 en is bedoeld voor centraal aangestuurde computeromgevingen.

Eiger werkt op systemen met een Pentium II-processor, 128 MB geheugen en een harde schijf van 500 MB. 'Er zijn klanten die oude hardware hebben en hier nog wat meer uit willen halen', licht Barry Goffe van Microsoft toe.

Eiger is met name bedoeld voor grote bedrijven die nu nog met verouderde computerparken met oudere versies van Windows werken, zoals Windows 95, Windows 98 en Windows NT 4.0.

Door het besturingssysteem te vernieuwen kunnen deze bedrijven gebruikmaken van nieuwe beheermogelijkheden zoals Active Directory en Group Policy Management.

Een ander voordeel is volgens Microsoft het beveiligingsaspect. Voor verouderde besturingssystemen worden door Microsoft geen patches meer uitgegeven. Doordat Eiger gebaseerd is op Windows XP kunnen gebruikers lekken in deze software dichten met de gebruikelijke patches van Microsoft.

Het uitgeklede besturingssysteem is bedoeld voor servergebaseerde applicaties. Office of andere zakelijke applicaties kunnen niet lokaal worden uitgevoerd. De applicaties kunnen worden benaderd via terminal services client of mainframe terminal emulatie.</font>

<font size="1"><i>Bron: Webwereld.nl</font></i>
 
Aah, ben benieuwd wanneer die uitkomt..

Het is vaak zo dat mensen XP willen draaien maar de PC het niet aankan.

Hier op school zijn we geüpgrade naar Windows 2000 en dat werkt goed.
Opzich zie ik niet helemaal in waarom je XP nog boven 2000 zou preferen als het alleen "dode" cliënts kunnen zijn.
Misschien puur voor de ondersteuning? Longhorn laat nog vrij lang op zich wachten en die systeemeisen zijn zeker niet mals.

:love:
 
"Eiger werkt op systemen met een Pentium II-processor, 128 MB geheugen en een harde schijf van 500 MB. 'Er zijn klanten die oude hardware hebben en hier nog wat meer uit willen halen', licht Barry Goffe van Microsoft toe."

de gwne xp draait ook met gemak op een pentium2 (233 mhz) en 128 ram. ik ken zelfs iemand die het draaiende heeft gekregen op 48 ram en 133 mhz. en ach: een harde schijf van 500 mb, je maakt me niet wijs dat bedrijven maar schijven hebben van 500 mb. voor bedrijven zou ik zelfs eerder windows 2000 aanraden: veel professioneler en even stabiel of xp, op school hebben wij ook win2000. kvindt het beetje een onnodige kost van microsoft:confused: ze zouen beter dan maken dat hun longhorn wat sneller klaar is(niet dat ik er op zit te wachten) en wat meer aandacht besteden aan veiligheid en ook wat ze kunnen besparen door zo'n besturingssysteem niet te maken, laten merken in hun verkoopprijzen
 
Tja tja... Zoals ik zei; waarom geen 2000.. Heeft ook active directory en andere beveiligingsvoordelen.

Op school hebben ze de oude NT 4.0 bakkies (166 Mhz(!), 384 RAM, 4 GB HDD) ook omgetoverd tot 2k werkstations..

Why not?

Trouwens:

attachment.php
 

Bijlagen

  • xp on low recources.jpg
    xp on low recources.jpg
    51,4 KB · Weergaven: 133
idd, het enigste wat ze volgnes mij zullen veranderen zijn de looks, die je eiglijk ook zelf kunt veranderen: het is allemaal pure oplichterij, als je een beetje xp kunt tunen gaat het ook(lage resolutie, i.p.v. beste weergave, beste prestaties: dit versnelt de pc een heel stuk) misschien gaan ze enkel het opstarten vertragen, maar door bootvis der over te gooien gaat het ook snel hoor

P.S. die pc waar ik over sprak start ook op in 3 minuten, windows 98 in 2 en een halve: dus veel verschil is dit niet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan