• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Microsoft query i.c.m. Julian date geeft verkeerde uitkomst

Status
Niet open voor verdere reacties.

richard1970

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
12 mei 2005
Berichten
2.660
l.s.

Een klant van ons werkt met Juliandates in hun bronsysteem (ISK voor Kraam). In dit geval 'Rata Die' (Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Julian_day).
Via een ODBC-koppeling halen we data over naar Excel 2000 en in MicroSoft query bewerken we die. Het datumveld vanuit het bronsysteem wordt aangepast en dat komt precies goed mee naar Excel. We gebruiken in MS Query ook de functies year() en month() en daar gaat het fout. Op alle datums zitten we er twee dagen naast.
31 december 2009 wordt januari met de functie month() en het wordt 2010 met de functie year(). Zo wordt 30 januari met de functie month() februari, etc.

Ik heb dit opgelost met '-2' binnen de functie en dan klopt het voor 2009 en 2010, maar ik vraag me af of anderen hier ook mee te maken hebben gehad en of er een bug zit in MSQuery?

13-11-2010: Mochten mensen opgemerkt hebben dat ik aan het crossposten ben met deze vraag: http://www.office.webforums.nl/viewtopic.php?t=42268, alwaar reeds een aantal stappen is genomen naar een oplossing.
Ook stond op worksheet.nl dezelfde vraag, maar mijn post daar is verwidjerd omdat crossposten daar niet mag..

Groeten,
Richard
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan