'Microsoft schendt geen patenten met IE'

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
'Microsoft schendt geen patenten met IE'

Donderdag, 19 augustus 2004 - webwereld.nl: Microsoft hoeft zijn browser Internet Explorer niet aan te passen omdat het gepatenteerde technologie van Eolas Technologies zou gebruiken.

De United States Patent and Trademark Office (PTO) heeft geoordeeld dat de University of California en softwarebedrijf Eolas onterecht aanspraak maken op het omstreden '906'-patent. Alle tien de patentclaimen zijn verworpen, zo meldt een bron tegenover CNet.

De uitspraak betekent een overwinning voor Microsoft. Het softwarebedrijf heeft dan ook positief gereageerd op de uitspraak van het Amerikaanse Patentbureau. Bij Eolas en de University of California was niemand voor commentaar bereikbaar.

Ruim een jaar geleden spande Eolas Technologies samen met de Californische universiteit een rechtszaak aan tegen Microsoft. Eolas kocht ooit het eigendom van octrooinummer 5,838,906 over van de universiteit van Californië.

In dit patent wordt de manier beschreven waarop Internet Explorer via 'plugins' software van derden start. Het gaat daarbij onder meer om interactieve elementen in websites zoals Macromedia Flashplayer, Quicktime, Realplayer, Acrobat Reader en Java Virtual Machine.

Vorig jaar veroordeelde een rechtbankjury Microsoft nog tot het betalen van 521 miljoen dollar aan Eolas. Dit bedrag werd later nog verhoogd tot 565 miljoen dollar. Hiertegen is Microsoft in beroep gegaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan