Microsoft scherpt authenticatie aan...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Microsoft scherpt authenticatie aan

Den Haag, 9.00 uur - Automatisering Gids Microsoft gaat opnieuw het gebruik van illegale kopieën van zijn Windows-besturingssysteem te lijf. De softwaremaker schakelt vanaf de zomer over op een nieuw authenticatiesysteem dat het gebruikers van illegale kopieën moeilijker maakt beveligingsupdates van het besturingssysteem te krijgen.

Critici van deze aanpak vrezen dat er zo meer onbeveiligde computers aan het internet komen te hangen, waardoor de problemen met virussen en ander cyberterrorisme toe zouden nemen. Microsoft zegt dit aspect goed in de gaten te zullen houden.

De invoering van het verscherpte authenticatieregime vindt geleidelijk plaats. De komende maanden zal Microsoft steeds vaker het programma Windows Genuine Advantage inzetten, dat van gebruikers vereist dat zij bewijzen dat zij een echte Windows-kopie hebben alvorens het binnenhalen van software kan plaatsvinden.

Rond de zomer moet dit voor elke Windows-patch gebeuren wanneer deze rechtstreeks van de site gehaald wordt. De automatische update die standaard in Service Pack 2 staat ingeschakeld, valt echter nog niet onder het regime.

En tweakers.net meldt:
Gebruikers die gebruikmaken van een legale licentiesleutel zullen kortingen kunnen verkrijgen en extra's kunnen downloaden. Illegale gebruikers zullen echter geweerd worden van de update-sites en het Download Center. Kritieke updates en patches zullen via de automatische updatefunctie echter wel beschikbaar blijven voor gebruikers met een illegale licentie. Op 7 februari zal nu de tweede fase van dit Genuine Advantage-programma van start gaan. Gebruikers die hun licentie laten controleren op de daartoe bestemde website en blijken over een legaal product te beschikken, zullen korting kunnen krijgen op producten van de MSN Games Zone en Office Outlook Live. Om gebruikers die onbewust een illegale Windows-installatie gekocht hebben tegemoet te komen, zullen zij een licentie kunnen aankopen tegen een gereduceerde prijs, aldus Microsoft.
 
Laatst bewerkt:
Microsoft breidt systeemcheck verder uit

Vrijdag, 1 april 2005 - webwereld.nl Microsoft breidt zijn gevecht tegen softwarepiraterij uit en verlangt nog vaker van gebruikers dat hun Windows-versie legaal is.

Voor het downloaden van diverse programma-onderdelen van Windows in een andere taal dan Engels, eist Microsoft binnenkort ook dat gebruikers eerst aantonen dat ze een legale versie van het besturingssysteem hebben.

Voor Windows XP zijn twintig zogeheten Language Packs beschikbaar. Deze programma-onderdelen zijn geen complete vertalingen van het systeem, maar slechts van enkele onderdelen.

Binnen enkele maanden is voor het downloaden van zo'n onderdeel een systeemcheck vereist waarbij wordt gekeken of de versie van Windows legaal is.

Eerder werd deze check al ingevoerd bij de Windows Update-sites en het Dowload Center, waar gebruikers softwareupdates en programma's als Windows Media Player en MSN Messenger kunnen downloaden.

De systeemcheck is onderdeel van de actie 'Windows Genuine Advantage' waarmee het bedrijf het gebruik van illegale software wil afremmen. Sinds de invoering in september vorig jaar hebben al vijf miljoen gebruikers deze test uitgevoerd.

Nu is de systeemcheck verplicht voor Noorse, Tsjechische en Chinese gebruikers van het Download Center. Halverwege dit jaar wordt deze barrière opgeworpen voor alle Windows XP- en Windows 2000-gebruikers.

De systeemcheck werkt volgens Microsoft volledig anoniem. Gebruikers moeten een ActiveX-component downloaden en hun registratiesleutel invoeren. Deze code wordt ook gebruikt bij de productactivatie van Windows en is een bewijs of de betreffende versie van Windows al dan niet legaal is.
 
Windows Update V6 alleen voor legale gebruikers

Verschillende Windows gebruikers die gisteren hun besturingssysteem wilde updaten kwamen voor een verrassing te staan. Versie 6 van de Windows Update pagina, die nog steeds in de beta fase is, verscheen namelijk op het scherm. Om updates via V6 te downloaden moest eerst de "Windows Genuine Advantage Validation Tool" geinstalleerd worden, die kijkt of er wel een legale Windows versie geinstalleerd is, net als het "Windows Genuine Advantage Programma" op Microsoft.com doet. Dit programma geldt alleen voor bepaalde downloads. Microsoft heeft echter laten weten dat het niet-kritieke updates niet langer meer voor software piraten beschikbaar wil stellen. Een kleine controle op Windowsupdate liet gewoon nog versie 5 zien. Microsoft wilde niet reageren op het mogelijke uitlekken van versie 6. Screenshots en meer informatie van de nieuwe WindowsUpdate zijn te vinden op deze pagina. Bron: security.nl
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan