Microsoft update voor fout in Windows Firewall...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Microsoft update voor fout in Windows Firewall

Microsoft heeft een update beschikbaar gesteld voor een probleem met de Windows firewall in Windows XP en Windows Server 2003. Het is namelijk mogelijk om een aanpassing in het register te maken, waardoor er uitzonderingen en open poorten in de Windows Firewall worden gemaakt. Deze uitzonderingen en poorten worden echter niet getoond in de Windows Firewall User Interface. Het is wel mogelijk om de aanpassingen via de command line "firewall administration tools" te bekijken. (type "netsh firewall show state verbose = ENABLE")

Microsoft onderstreept dat het hier niet gaat om een lek en dat administratieve rechten nodig zijn om de aanpassingen in het Windows register te maken. Het is dan ook zeer onwaarschijnlijk dat er een register aanpassing wordt gemaakt dat dit gedrag in de firewall vertoont. Het is waarschijnlijker dat een aanvaller al het systeem heeft overgenomen en dit soort aanpassingen zou maken om de gebruiker te verwarren.

Door het installeren van de update worden alle aanpassingen in de firewall via het register ook in de Windows Firewall interface getoond. De update is alleen beschikbaar voor mensen die een legale, en door Microsoft gecontroleerde Windows versie hebben. security.nl

System Requirements
• Supported Operating Systems: Windows XP Service Pack 2
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan