Mijn Retrieved Files zijn beschadigd!

Status
Niet open voor verdere reacties.

Marlous

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
9 sep 2004
Berichten
0
Ik heb een gigantisch probleem met mijn computer. Ik kan het beste het hele verhaal maar vertellen, dan weten jullie alles.
(Moderators: mocht dit in het verkeerde forum zitten dan bij voorbaat mijn excuses, laat mij aub weten waar ik het wel in moet posten)

Maandag is het begonnen. Ik wilde mijn harde schijf gaan formatteren en heb (bijna) al mijn belangrijke documentmappen gezipt om het allemaal op CDs kwijt te kunnen. Maar ja, mijn brander ging raar doen dus kon ik niks branden. Ik besloot het allemaal op m'n D: drive te zetten, en alleen C: te formatteren. Het zijn trouwens partities en geen aparte harde schijven. Maar goed, ik heb dus mijn hele map Mijn Documenten naar D: verplaatst en nog andere mappen (bv saved games) die ik ook had gezipt en wilde bewaren. Vervolgens ben ik alvast C: gaan leeghalen (D: had ik al leeggehaald voordat ik mijn bestanden-die-bewaard-moeten-blijven erop ging zetten) en haalde ook de map Mijn Documenten leeg (via de link op 't bureaublad). Een aantal gezipte mappen waren te groot voor de prullenbak, dus die verwijderde Windows direct. Okee dan.

Toen kwam de schrik: doordat ik de map Mijn Documenten had verplaatst naar D: ipv gekopieerd, was de link ook gewijzigd en had alles van mijn D: drive afgehaald! Ik racete naar de prullenbak om alles eruit te halen en te redden wat er te redden viel, maar die 6 mappen die te groot waren voor de prullenbak was ik kwijt! En dat waren juist de allerbelangrijkste!
Met behulp van een flatgenoot installeerde ik GetDataBack op mijn computer, waarmee ik na grondig zoeken al mijn mappen terug kon krijgen. Godzijdank. Dacht ik.

Maar nu zit ik alsnog in de puree. Het schijnt dat de headers zijn verwijderd op het moment dat Windows de bestanden "definitief" verwijderde, maar GetDataBack heeft deze headers niet gerestaureerd. Nu zit ik dus met bestanden, die niet werken. De jpg-files krijgen in Photo Editor de melding "kan het type niet bepalen" en openen derhalve niet, doc-files openen wel, maar geven alleen vreemde tekens met veel kolom-eindes en pagina-eindes weer, en zip-files weigeren helemaal dienst (de mouse-over zegt ipv "files in folder:#" nu "no zipfile, bad zipfile or part of a spanned zipfile"). En juist die zip-files zijn het belangrijkst; daar zitten de allerbelangrijkste gegevens in.

Ik ben radeloos. Die 6 mappen zijn in totaal bijna 2 Gig, en bevatten onder andere (vakantie)foto's die met een digitale camera gemaakt zijn en nooit afgedrukt. Ik hecht heel erg aan herinnieringen zoals dat, en ben er echt kapot van dat ik ze kwijt zou zijn.

Nu is het ook nog zo, dat ik inmiddels GetDataBack niet meer kan gebruiken. Zie je, het programma heeft dan wel de retrieved files op C: gezet, maar die heb ik allemaal naar D: verplaatst voor ik ze ging uitzoeken (stom, ik weet 't, maar ik dacht dat ik nu wel weer vrij aar D: kon schrijven). Nu zit D: dus op 157 Mb na weer helemaal vol en is alle oude data dus weer overwritten.

En nee, ik heb geen back-up van deze bestanden. Ik wilde daarmee bezig, maar door één of andere fout herkende mijn brander ineens m'n RW-tjes niet meer en kon ik niets meer.

Mocht het nodig zijn, hier wat gegevens over mijn comp:
OS = Windows 98 SE
566 Mhz
10 Gb harde schijf
256 geheugen

Alstjeblieft, HELP!!
 
Geplaatst door Marlous
Nu is het ook nog zo, dat ik inmiddels GetDataBack niet meer kan gebruiken. Zie je, het programma heeft dan wel de retrieved files op C: gezet, maar die heb ik allemaal naar D: verplaatst voor ik ze ging uitzoeken
Als je dat niet had gedaan en de teruggehaalde bestanden eerst op C: had bekeken, had je het nog eens met een ander datarecoveryprogramma kunnen proberen. Maar dat zal nu niet meer gaan.:( (GetDataBack opnieuw gebruiken zou waarschijnlijk weinig zin gehad hebben.)
Ik ben bang dat je echt alles kwijt bent.
En nog even afgezien van het kostenplaatje denk ik dat zelfs een in data recovery gespecialiseerd bedrijf moeite heeft om verwijderde data die vervolgens ook nog overschreven zijn terug te halen.

En misschien nog maar eens ten overvloede: Zorg dat je ALTIJD backups maakt van belangrijke bestanden. Dus niet alleen voordat je gaat formatteren; als je harde schijf crasht ben je ook alles kwijt, tenzij je een gigantisch bedrag aan data recovery wilt uitgeven.

Guus.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan