mysql_query?!

Status
Niet open voor verdere reacties.

JohnnyGroningen

Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2009
Berichten
50
Beste lezer,

Ik ben nieuw met MySQL en heb er niet veel verstand van. Ik moest knoeien met een script alleen ik vroeg me af wat deze command doet:

$resultaat = mysql_query("SELECT * FROM artikel",$mysql) or die("De query op de database is mislukt!");

Het gaat me dan vooral om het dikgedrukte

Alvast bedankt:eek:

Johnny:thumb:
 
Het stuurt een verzoek naar je database om uit de tabel genaamd Artikel, alle informatie op te halen.

Vervolgens komt er een zgn Resultset terug, een variabele van het type Resource, die je met de functie mysql_fetch_array() uit kunt lezen (elke aanroep naar die functie geeft 1 rij uit de database terug; dus 1 artikel)
 
Hey,

Nog eventjes een paar toevoegingen op de post hierboven.. :)

Met het commando mysql_query geef je in PHP aan dat je een string in gaat voeren in de vorm van een query. mysql_query Geeft deze query dan door aan de hand van de connection die je mee geeft of eerder hebt gedefinieerd. In het voorbeeld wat jij geeft, wordt er wel een connection mee gegeven in $mysql.

Dus: mysql_query($QUERY, $CONNECTION);

In $resultaat komt het resultaat wat je ophaalt met de bovenstaande query. Met behulp van mysql_fetch_row kan je dan de resultaten uitlezen uit de $resultaat variabele.

SELECT houdt in dat je iets gaat selecteren/uitlezen. De ster '*' geeft aan dat je alle kolomen uit de table wilt uitlezen. Je kunt in plaats van de ster ook een kolom naam opgeven om alleen de data uit die kolom te halen. Met FROM moet je aangeven uit welke table je de gegevens wilt halen. Na FROM komt dus altijd een tablename.

Voor meer informatie over het gebruik van mysql_query verwijs ik je door naar de PHP.Net site: http://nl.php.net/manual/en/function.mysql-query.php

Voor meer informatie met betrekking tot het uitlezen van de resultaten in $resultaat verwijs ik je door naar: http://nl.php.net/manual/en/function.mysql-fetch-row.php

En voor meer informatie met betrekking tot het gebruik van SQL verwijs ik je door naar: http://w3schools.com/sql/default.asp

Hoop dat je hiermee op weg komt!

Gr. Wiizle
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan