na format iets terug halen

Status
Niet open voor verdere reacties.

a194645

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
11 nov 2001
Berichten
1.591
beste,

ik heb iet zeer vervelend aan de hand, heb juist mijn broer zijn pc geformat hij had zijn foto's van de geboorte van zijn zoontje op een andere partie gezet dacht ie want hij heeft er alleen de snelkoppelingen van de mappen waar ze inzaten op gezet nu zijn de fotos dus weg (vrouwke wenen )
ik weet als je een harde schijf formatteerd ze alles bij elkaar in het geheugen propt.

mijn vraag is nu of het mogelijk is die fotos met één of ander programma toch nog terug te krijgen , waarschijnlijk niet maar vraag het toch maar

alvast bedankt
johnny
 
Zolang je nog niets opnieuw op de geformateerde partitie/schijf hebt laten schrijven heb je kans nog data terug te vinden. Dat kun je met de volgende programma proberen:
http://www.pcinspector.de/file_recovery/nl/welcome.htm

Let op,
de data die je wilt redden moet naar een andere partitie/schijf worden weggeschreven.
 
tja ik heb er al terug windows op geinstalleert

maar ga het toch proberen

alvast bedankt
 
Suc6, als je mazzel hebt is net het gedeelte waar de foto's stonden niet overschreven.
Laat het even weten of het gelukt is.:)
 
ik ben het programma aant downloaden, kan je me een beetje uitleggen wat ik nu moet doen crash ?

zeer bedankt al hoor
 
Ik heb zelf het programma nooit gebruik, dit omdat ik ander data recover software heb.(GetDataBack) Deze is niet gratis, maar PCinspector wel.:)

Hier vind je trouwens een Nederlandse bedieningshandleiding:
http://www.pcinspector.de/file_recovery/nl/manual.htm

Je moet niet gek opkijken, als je data tegen komt die de eigenaar al een paar jaar geleden heeft verwijderd. Zo kwam ik zelf bestanden tegen die ik zo'n twee jaar eerder had verwijderd.:eek:
 
kvraag me tog af: als je nu format c: /u doet dan is alles tog egt weg??? en als de TS dat heeft gedaan, dan is er tog geen hoop meer:confused:
 
Geplaatst door skelle
kvraag me tog af: als je nu format c: /u doet dan is alles tog egt weg??? en als de TS dat heeft gedaan, dan is er tog geen hoop meer:confused:

Dat denken veel mensen maar dat is niet waar, er bestaat een goede kans dat je je data weer terug kunt halen.
 
Latig, lastig.... hopelijk krijg je alles nog terug ja. Bij dezen dus meteen een wijze les: zet foto's (ook) op cd of dvd.

Maar over het formatteren... Nee, als je een schijf formatteert, is NIET alles weg, ook niet als je format/u uitvoert.

Formatteren is niets anders dan de headers van alle data verwijderen (zeg maar de "inhoudsopgave" wissen) en alle clusters op de harde schijf controleren op fouten en afwijkingen. De data is dus niet per definitie echt weg, alleen niet geordend en dus niet zondermeer toegankelijk.

Bovendien moet je niet vergeten dat een harde schijf fysiek data opslaat mbv magnetische deeltjes. Die laten zelfs na overschrijven een minimaal magnetisch veld achter op de schijf. Met gespecialiseerde methoden is het zelfs mogelijk om reeds herhaaldelijk overschreven data weer terug te halen, simpel door de achtergelaten magnetische straling.

Dit kan natuurlijk bijzonder pijnlijk zijn in geval van bvertrouwelijke informatie. De amerikaanse overheid gebruikt ter voorkoming van dit soort ellende daarom een methode die de "Guttman-pass" wort genoemd, waarbij data 35 keer wordt overschreven met willekeurige data. Terughalen van de originele informatie is dan praktisch onmogelijk.
 
ik had getdataback geinstalleert en hij vind veel terug echter de fotos zaten in de map mijn afbeedingen maar daar zit niets in heb wel nog in een andere map fotos gevonden maar die kan ik zonder lecentie niet downloaden

ik had hem gezegt dat ie zen fotos en zijn liedjes ( in totaal 40 gb ) op zijn f partie moest zetten hij heeft dit gedaan behalve de fotos waren snelkoppelingen had ie die om een cdtje gezet had ie ze ook verloren geweest he crash , maar ik zal het hem duidelijk maken dat ie dit dus beter op cdke zet en niet de snelkoppelingen ,maar denk niet dat ie het nog ooit vergeet na dit voorval

groetjes
johnny
 
veel minder lijkt me al kan ik met getdatatback veel terug vinden behalve de foto's de muziek vind ie zelfs terug en dat is veel heel veel maar ik kan hem wel niet spelen of openen

groetjes
 
Geplaatst door a194645
oja en heb me geregistreerd voor getdataback
Dan kun je de bestanden toch laten backuppen naar een andere schijf of partitie?
Daarna moet je ze kunnen openen. Al hoewel ik vaak slechte ervaring heb met muziek bestanden. Vaak werden titel en nummer door elkaar gegooid, waardoor het niet echt meer klopte.:(
 
azo dat wist ik niet ik kopierde ze gewoon naar een aangemaakte map op dezelfde schijf ...dat mag niet zeker.

maar de liedjes zijn ook niet belangrijk ik zoek nog naar de fotos er zijn een zes dingen waar ik op kan klikken zodat ie gaat pffffffff ja zoeken ofzo(extract indides) en dan nog eens (recover denk) maar heb er al drie gedaan en lijkt me steeds hetzelde duurd ook telkens onsettend lang
 
Foto's zouden niet zolang mogen duren.
Uit m'n hoofd, met rechts op het bestand klikken dat je wilt recoveren en dan op Extract of Copy dacht ik.
Kan het niet nakijken nu.
 
registreren

ik ben oo kaan de gang met getbackdata, alleen kan ergens vinden waar ik me kan registreren, iemand misschien een link>>
 
ik heb gisteren ook even pc inspector aangezet , en het werkte fantastisch,


ook van een externe harde schijf die geformatteerd is kon ik ongeveer 1100 foto,s gewoon terughalen,zonder problemen.

duurt alleen wel erg lang als je hem op ntfs hebt staan je schijf,maar ja na een nachtje doorlopen ,had ik vanmorgen al mn foto's weer terug.
 
PC inspector

Hallo,

Ik denk dat ik iets verkeerd doe, want ik zie bij de logical drives helemaal niets staan. Dus zeker niet de drive die ik wil laten checken op de files. Bij Phisical drives staat wel een fixed disc. Dit zou de harde schijf moeten zijn, maar daar kan ik dus niets mee. HELP!!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan