Netscape vernieuwt browser, versie 7.2 is uit...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Netscape vernieuwt browser

Den Haag, 8.55 uur - Netscape, het bedrijf dat tien jaar geleden als eerste een grafisch bladerprogramma voor het World Wide Web op de markt bracht, heeft zijn browser na lange tijd weer eens vernieuwd. Gisteren verscheen versie 7.2 voor Windows, Linux en MacOSX. Aldus een artikel op automatiseringsgids.nl

Het bladerprogramma is nu grotendeels gebaseerd op de open source browser Mozilla 1.7, aangevuld met een taakbalk, die toegang biedt tot de diverse diensten van Netscapes webportaal (met onder meer nieuws, het weer en webmail).

Aanvankelijk was het bedrijf, onderdeel van America Online, niet meer van plan om de browser verder te ontwikkelen. Het team dat aan het programma werkte is al enige tijd ontbonden. De reden dat de ontwikkeling weer is opgepakt, zij het in beperkte mate, is dat het bedrijf in de VS goedkope internet toegang biedt en daar hoort nu eenmaal software bij.

Het is echter de vraag of er veel belangstelling zal zijn voor de browser. Minder zware Mozilla-versies als FireFox, waarvan binnenkort versie 1.0 verschijnt, zijn een aantrekkelijk alternatief voor websurfers die Intenet Explorer niet willen gebruiken. Andere onderdelen van de Mozilla Suite, zoals mail, kalender en nieuwsgroepen, zijn ook beschikbaar als Mozilla Thunderbird. De Netscape Toolbar is bovendien ook verkrijgbaar voor de Windows-versie van Internet Explorer. (jli) Zie ook: mozbrowser.nl

"Deze versie, versie 7.2, lost een aantal beveiligingsproblemen op. Het is daarom aan te raden om, als u Netscape gebruikt, deze versie zo spoedig mogelijk te downloaden en te installeren."
Volledig artikel+info/downloadlinks: waarschuwingsdienst.nl
 
Laatst bewerkt:

Netscape verrijst uit as met nieuwe browser
Woensdag, 18 augustus 2004 - De geruchten gingen al langer, maar nu is het zo ver: Netscape heeft een nieuwe versie van zijn browser uitgebracht, gebaseerd op Mozilla.


Netscape werd vorig jaar nog door analisten afgeschreven nadat AOL besloot bijna alle softwareontwikkelaars van Netscape over te plaatsen. De ooit oppermachtige bladeraar van het door AOL opgeslokte bedrijf leek daarmee een relikwie uit het verleden.

Totdat begin april van dit jaar ineens bekend werd dat America Online toch nog zou werken aan een nieuwe versie. Dit is bewaarheid geworden. Netscape 7.2 is de opvolger van de gedateerde versie 7.1, die halverwege 2003 uitkwam. De nieuwe versie is gebaseerd op Mozilla 1.7.

Nieuw zijn onder meer zaken als 'tabbed browsing' en een geïntegreerde AOL Instant Messenger en ICQ.

Netscape was in de begindagen van het web verreweg de meest gebruikte browser. Het bedrijf werd zes jaar geleden door America Online overgenomen voor zo'n 4,2 miljard dollar. Het laatste jaar is de aandacht van internetters die op zoek zijn naar een alternatieve browser echter steeds meer verschoven van Netscape naar Mozilla en Opera. Vorig jaar weekte AOL het open source-project Mozilla overigens nog los van Netscape.

Bron: webwereld.nl
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan