Nieuw moederbord, harde schijf doet het niet.

Status
Niet open voor verdere reacties.

MarionF

Gebruiker
Lid geworden
13 aug 2002
Berichten
285
Mijn man heeft een nieuw (nou ja, tweedehandsje) moederbord in zijn kast gebouwd maar nu start de schijf niet op. Je ziet nog wel even het beginscherm (moederbord wordt wel herkend) maar daarna start hij telkens opnieuw op. Mijn man zegt dat hij wel een keer zijn schijf heeft zien staan in het opstartscherm. Iemand een idee wat wij fout doen? Of zelfs een oplossing? We hebben het ook al met een andere schijf geprobeerd en die start wel op (originele schijf die bij het moederbord hoort)
 
en de harddisk is helemaal leeg of staat er een besturing systeen op bv xp of.....
 
Op de schijf die niet op wil starten staat Windows XP.
 
Door windows XP wil de computer niet opstarten.
je brengt voor het besturingsysteem te veel wijzigingen aan.
Je zult windows xp dus opnieuw moeten installeren.
 
Bedankt! Dan klooien we niet verder en formateren en installeren de schijf opnieuw.
 
Nou het lukt niet hoor! Als we de windows xp cd erin stoppen en laten opstarten dan gaat het goed totdat we een of andere vage foutmelding krijgen van een technische fout en dat setup wordt afgesloten. Wat we ook proberen we komen niet in de setup van windows xp.
 
dat is raar.
dus je start wel op vanaf cd...je moet dus een toetst drukken.
is de foutmelding te plaatsen ??
 
We zijn er even mee gestopt want we kwamen er gewoonweg niet meer uit. Morgen weer verder. In elk geval was het zo'n fout waar je een heleboel nullen ziet (lijkt op de bekende blauwe schermen met foutmeldingen van windows). Daarna een keer een blauw scherm met daarin de melding: kbdhid.sys is beschadigd.
 
Het is inmiddels gelukt! Het bleek dat de dvd-speler niet goed stond (master of slave). Wel een keer dat blauwe scherm gehad en via de herstelconsole van window xp een scandisk uitgevoerd en daarna een bootfix. Tot nu toe loopt het allemaal goed. Bedankt voor het meedenken en de hulp!:thumb:
 
suc6 er mee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan