Ongewenste reclame via Windows Media bestanden

Status
Niet open voor verdere reacties.

Eagle Creek

Verenigingslid
Lid geworden
3 okt 2002
Berichten
26.322
Nadat eerder al berichten opdoken dat de muziekindustrie 'vervalste' muziekbestanden in MP3-formaat via P2P-netwerken op het internet plaatste weet PC World nu te melden dat nu ook Windows Media bestanden worden gebruikt in de strijd tegen het illegaal 'ruilen' van digitale mediabestanden.

Volgens PC World kwam de steen aan het rollen door een WMV-bestand dat eigenlijk de videoclip Fallin van Alicia Keys zou moeten bevatten. In werkelijkheid werd bij het starten van de videoclip in de Windows Mediaspeler de website van het bedrijf Overpeer opgeroepen. Dit leidde tot een groot aantal popupvensters met reclame en pogingen om Adware te installeren.

Overpeer, een dochteronderneming van de muziekverkoper Loudeye, houdt zich al geruime tijd bezig met de verkoop van 'middelen tegen illegale ruilers'. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen software ontwikkeld die zichzelf integreert in de P2P-netwerken. Gebruikers van de software krijgen niet alleen een overzicht van de activiteiten op dieP2P-netwerken maar hebben ook de mogelijkheid om auteursrechtelijk beschermde bestanden te beschermen tegen het illegaal ruilen. Overpeer claimt dat maandelijks meer dan 25 miljard illegale downloads worden voorkomen dankzij haar software. Hoe dit alles werkt weigert Overpeer nader te verklaren.

In een gesprek met een woordvoerder van Microsoft over dit onderwerp liet Microsoft weten de zaak te zullen onderzoeken. Volgens de woordvoerder is het onacceptabel voor Microsoft dat Windows Media bestanden voor dergelijke activiteiten worden misbruikt.

Bron: breekpunt.nl
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan