online carpoolsysteem

Status
Niet open voor verdere reacties.

DVDL

Gebruiker
Lid geworden
11 dec 2002
Berichten
92
Ik zou voor onze wandelclub graag een online carpoolsysteem op poten zetten maar heb totaal geen idee hoe je daar aan moet beginnen.
Bedoeling is dat shauffeurs een datum, vertrekuur, bestemming en uur van aankomst (terug thuis dus) kunnen ingeven + het aantal vrije plaatsen in de wagen. andere personen moeten dan een plaatsje kunnen reserveren (tot de auto vol zit)
zou een volledig autonoom systeem moeten zijn.
Is zoiets doenbaar?
weet iemand of dit misschien reeds een bestaande applicatie is?
 
Hoe je zo iets precies moet maken weet ik ook niet, maar meestal begin je met een idee.
Maak eerst eens een systeem op papier: hoeveel deelnemers heb je, hoe veel auto's, hoe ga je dat noteren en bijhouden in bij voorbeeld een notitieboekje, of is het handiger om elke rit/chauffeur iets te laten bijhouden? elke deelnemer? Van tevoren, achteraf, allebei?
Werk een systeem uit op papier, en test het ook eens of het werkt en doet wat jij ervan verwacht. Of het ook werkbaar is, is nu nog niet zo belangrijk.

Daaruit zal blijken welke gegevens je nodig hebt, welke gegevens voor wie op welk tijdstip beschikbaar moeten zijn, wie wat moet kunnen invullen enz. Je zult merken dat het best wel complex kan worden. Probeer het zo eenvoudig mogelijk te maken - en nog steeds op een kladje. Dan kun je eenvoudig toevoegingen maken of dingen veranderen.
Maak dan een stroomschema: welke handelingen kunnen er gepleegd worden en wat gebeurt er bij de diverse keuzes?

Als je alle gegevens die je nodig hebt op een rijtje hebt, weet je ook wat je moet opslaan en in welke vorm (getal, tekst etc).
Dan pas kun je een database in gaan richten.
Ik vermoed dat je kennis van html, php, sql, MySql bv en programmeren moet hebben of mensen moet vinden die je daarbij kunnen helpen.

Uiteindelijk kom je dan tot een soort reserveringssysteem waar de gegevens in een database bewaard worden, en dat via internet (dus html/php?) bereikbaar is, en alleen toegankelijk voor leden dmv inloggen.

Als je op reserveringssysteem googlet zul je best wel iets vinden, een reserveringssysteem voor een bungalow of hotelletje is wel te doen/te vinden, maar daar is minder voor nodig.

Ja dus, het is best wel te doen maar het is ook een hoop (specialistisch) werk!
:)

Succes!
 
Laatst bewerkt:
Hee,

Als je daar hulp bij nodig hebt, wil ik je best wel helpen. Ik zou het ook voor je kunnen maken, maar dan is het misschien handiger om even contact op je nemen via de mail.

Groetjes Milenko
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan