Oproep: vertaler gezocht voor Slowview

Status
Niet open voor verdere reacties.

caveman

Meubilair
Lid geworden
18 aug 2001
Berichten
8.787
Het programma Slowview is een programma, zoals Irfanview en XnView, een gratis multimedia programma met tal van nuttige functies. Ik heb een tijd lang het programma vertaald naar het Nederlands, maar deze vertaling is al heel lang niet meer bijgewerkt, omdat ik Windows niet meer gebruik.

Er zijn sindsdien nieuwe versies uitgekomen en de vertaling heeft een update nodig. Wil je dit werk overnemen, dan is kennis van het Engels en het Nederlands vereist. Soms moet je erg creatief zijn in het vertalen van Engelse termen om het duidelijk en zo Nederlands mogelijk te houden. Het is een pre als je een beetje een taalpurist bent. Het gebruik van vernederlandste Engelse woorden is geen mooi woordgebruik en zal gebruikers afschrikken. Het is zaak de beste equivalenten voor Engelse termen te vinden en hulp kan je zoeken in reeds vertaalde software, zoals ook ACDSee.

Een groot deel van de vertaling is al gedaan, het gaat voornamelijk om de nieuwe functies in het programma die niet vertaald zijn. Van de website www.slowview.at kan je het programma downloaden. De bestanden voor de vertaling kan je in het programma zelf vinden. Zodra je vertaling klaar is, kan je deze emailen naar de maker van Slowview. Email niet eerder, want dat heeft geen zin; zonder bijgesloten vertaling zijn emails zonder betekenis en valt dit onder spammen (zo werkt dat nou eenmaal vaak bij ontwikkelaars).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan