Outlook express opent geen links in bijlage

Status
Niet open voor verdere reacties.

egkok

Verenigingslid
Lid geworden
25 mrt 2001
Berichten
4.439
Een collega vroeg me om een oplossing vanwege het feit dat in zijn outlook express geen links konden worden geopend. In opties bij beveiliging alleen het bovenste vakje aangekruist maar nog steeds geen resultaat. Wie weet oplossing??
 
Heeft ie al geprobeerd om zijn firewall aan te passen, probeer eens een mail naar je zelf te sturen.wat voor meldig geeft hij dan aan.
 
Je hebt Windows XP toch niet vanwege deze kwestie opnieuw geïnstalleerd? Het is namelijk waarschijnlijk geen diepgeworteld mankement aan je besturingssysteem. Dergelijke problemen zijn met een paar simpele handelingen meestal wel te verhelpen.

Twee verklaringen liggen voor de hand. In de eerste plaats kan het negeren van een link voorkomen als je besturingssysteem doorheeft dat Internet Explorer niet de standaardbrowser is. Veel internetters surfen met de webverkenner van Microsoft, maar je kunt natuurlijk ook browsers als Netscape en Opera als standaard instellen. Is dat het geval, dan is het waarschijnlijk dat een link vanuit Outlook Express niet werkt.

Je kunt Internet Explorer opnieuw tot standaard verheffen, als je dat wilt. Open daartoe de browser, ga naar Tools, klik op Internet Options en ga naar het tabblad Programs. Vink de optie 'Internet Explorer should check to see if it is the default' aan, klik op Apply en klik op OK. Sluit de browser en herstart hem. Als het goed is, krijgt je nu de vraag voorgeschoteld of je Internet Explorer als standaard wilt instellen. Klik op ja.

De tweede verklaring zit 'm in de bestandsassociatie. Met andere woorden: de manier waarop het pad naar de applicatie staat genoteerd, deugt niet. Waarschijnlijk staat er de verkorte notatie; je kunt die veranderen in het volledige pad.

Dat kan als volgt. Ga naar Start, kies All Programs op Accessories, en selecteer Windows Explorer. In het menu Tools klikt je op Folder Options, en dan op File Types. Bij Registered File Types klikt je op URL:File Transfer Protocol en dan op Advanced. Bij Actions klikt je op Open en dan op Edit. Het veld Application Used To Perform Action bevat waarschijnlijk de verkorte padnotatie naar de browser. Verander het van (bijvoorbeeld) 'c:\progra~1\intern~1\iexplore.exe' in 'c:\program files\internet explorer\iexplore.exe'. Klik twee keer op OK en dan op Close.

Deze handeling moet je herhalen voor URL:Gopher Protocol, URL:Hypertext Transfer Protocol en URL:Hypertext Transfer protocol with Privacy.

en/of

Ga als volgt te werk om dit probleem op te lossen in Internet Explorer:

1. Sluit alle geopende programma's af.
2. Klik op Start en klik op Uitvoeren.
3. Typ regsvr32 urlmon.dll en klik op OK.
4. Als het bericht 'DllRegisterServer van urlmon.dll geslaagd' wordt weergegeven, klikt u op OK. Meestal is dit al voldoende, anders verder gaan zoals hieronder beschreven.

Als het probleem nog niet is opgelost, herhaalt u stappen 2-4 voor de volgende bestanden (vervang in stap 3 Urlmon.dll steeds door de naam van een van de bestanden hieronder):

Shdocvw.dll
Msjava.dll
Actxprxy.dll
Oleaut32.dll
Mshtml.dll
Browseui.dll
Shell32.dll (alleen Windows XP en Windows 2000)


Kijk ook even in verkenner:

extra > mapopties > bestandstypen > URL:Hyper Text- overdrachtsprotocol > geavanceerd > bewerken > dan hoort er bij "Toepassing die voor de actie wordt gestart" het volgende te staan >
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -nohome
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan