PC start alleen na verplaatsen geheugen

Status
Niet open voor verdere reacties.

Chill_out

Gebruiker
Lid geworden
24 feb 2002
Berichten
18
Hallo,

Na het bijplaatsen van extra geheugen starte de PC niet meer op. Dus besloten de nieuwe strip te verwijderen. Dit hielp niks de PC herkende wel het geheugen en ging door met het detecteren van de harde schijf en CD-rom, maar bleef daarna hangen. Na het verplaatsen van de strip geheugen (die al in de PC zat) van slot 0 naar slot 1 startte de PC weer goed op. Maar nu komt ie.
Na het rebooten van de PC startte hij weer niet op totdat het geheugen weer verplaats was van slot 1 naar slot 0. Op het moment kan de PC alleen opgestart worden als het geheugen blokje verplaats word van het ene slot naar het andere slot, even loshalen en terug plaatsen in hetzelfde slot werkt ook niet.

Wie kan mij hiermee helpen.
 
Iets meer info graag, zoals soort moederbord, soort geheugen enzo.
 
Hoi,
het geheugen is ddram 64MB 133Mhz en het systeem is een AMD athlon 1000 MHZ.

Gisteren al een memorytest gedaan geheugen was volgens deze test goed. voor de zekerheid ook ander geheugen geprobeerd maar hierbij bleef het probleem bestaan.

Hierna hebben we de BIOS een keer gereset (via de JBAT jumper) ook dit heeft het probleem niet verholpen.

Iemand nog suggesties??

Norm.
 
Wat is de naam van het moederbord? <- belangrijk!!

Heb je de geheugens al samen geprobeerd en wat heb je nog meer voor geheugen?

Heb je nog meer verandert ofzo?
Misschien dat er een kabeltje is losgeschoten bij het plaatsen van geheugen.
Heb je alles al een keer in oude (werkende) staat teruggeplaatst?
 
Het moederboard is Microstar, Model: MS-6340

We hebben ook de twee geheugens gelijk geprobeerd. Na het afluiten moesten ze eerst omgewisseld worden om de PC weer op te starten.

Alle kabels hebben we gecheckt.
 
Laatst bewerkt:
Euhm, je zegt dat je DDR Ram (of DDR SDRAM) hebt? Volgens de specificaties van het moederbord moet je SDRAM hebben, deze modules verschillen van elkaar.
DDR module werkt dus niet op mobo waarop SDRam hoort! :(
 
Sorry is SDRAM 64 mb 133 mhz.

Het geheugen werkt ook wel maar de PC start alleen op als je van te voren het geheugen van slot wisselt. Uit het slot halen en terug plaatsen in hetzelfde slot lukt ook niet.

Het lijkt wel of de PC zijn geheugen telkens opnieuw moet ontdekken in een nieuw slot om op te kunnen starten. Na het wisselen van slot werkt start de PC gewoon weer op en loopt gewoon perfect. Alleen na het afsluiten start hij niet meer op totdat het geheugen weer verplaatsts is.
 
Hebben de geheugenbankjes toevallig verschillende kleuren (wit of zwart).
Het kan liggen aan de voltages die geheugen gebruikt (3.3V of 5V enzo).

En al geprobeert de BIOS op de default waarden of geoptimaliseerde waarden terug zetten?
 
Het geheugen bankje dat er in zit heeft altijd zonder problemen gewerkt totdat we hebben geprobeerd het geheugen uit te breiden. Het nieuwe bankje werkt ook daar ligt het niet aan het probleem is dat het bankje eerst van slot gewisseld moet worden voordat de PC opgestart kan worden.
De BIOS hebben we al een keer gereset (via de JBAT jumper op het moederboard) en daarna met default waarden gestart. Dit heeft niks geholpen :(
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan