PC wil niet opstarten - Dringend hulp gevraagd

Status
Niet open voor verdere reacties.

borus1

Gebruiker
Lid geworden
13 mrt 2007
Berichten
75
Eergisteren is de electriciteit uitgevallen toen de PC op stond en toen ik hem later weer aanzette, wou hij een schijfanalyse doen. Omdat dit erg veel leek op een schijfcontrole en ik weinig tijd had heb ik de PC snel herstart. Nu wil hij echter niet meer opstarten, zelfs niet in veilige modus. Het opstartmenu (of in de veilige modus de cursor) verschijnt maar de balk blijft laden en de PC lijkt niet meer te draaien. Ook wordt het toetsenbord uitgeschakeld.
Weet iemand wat ik hier aan kan doen?
Help aub.
 
Met de XP cd opstarten, naar de herstelconsole gaan, en indien dat wil, een fixboot, fixmbr en een chkdsk /r uitvoeren, en proberen maar weer.

Of de schijf even in een andere PC erbij hangen, om hem daar te onderzoeken.
 
Ik heb van Dell denk ik geen XP cd gekregen want ik houd normaalgezien alle cd's bij, en deze vind ik niet...
 
Vreemd dat ik 2 opties opgeef, en er maar op eentje een reactie krijg.:confused:

Download UBCD, dat is een ISO, die je als image moet branden, start er van op, daar staan heleboel progjes op, om schijven weer gangbaar te maken, of probeer een XP cd van iemand te lenen, of via Emule ofzo.
 
Ik heb geprobeerd met een XP-cd van een andere computer de PC op te starten, maar als ik CHKDSK typ zegt hij: "Dit volume lijkt een of meerdere onherstelbare fouten te bevatten"...
 
Die moet hij ook repareren.:evil:

Opgestart van de XP cd, naar de repair/herstelconsole gegaan, en chkdsk /r ingetrommeld?, dus wel met /r?
 
En het antwoord op mijn vraag was dan een ja?

Nog maar een vraag, en hoop dat ik er antwoord op krijg, kun je die schijf, in een andere PC erbij hangen als slave?
 
Het antwoord was een "ja"...
En nu is het antwoord: "Ik zou niet weten hoe je dat doet."
 
:thumb: gelukkig, want alleen door jouw info, kan iemand natuurlijk het probleem proberen op te losen.

Maare, heb je geen kennis of vrienden die je hiemee kunnen helpen?
Het is gemakkelijk dit te doen op een PC die draait onder windows, daar kun je gelijk zien wat er loos is met die schijf.

Je kunt ook nog een UBCD branden, dat is een zelfopstarbare cd, met allerlei progje erop, om de schijf weer gangbaar te maken, het is een ISO die je als image moet branden, met b.v. Nero.
 
Die UBSD stelde je gisteren al voor, maar daar lukte het ook niet mee (omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet doen en omdat hij blijkbaar geen schijf vindt)
 
*knip*

Borus1,

Welk mekr HD heb je? De verschillende fabrikanten hebben op hun websdite aangepaste programma's staan om HUN HD's grondig te testen en eventueel te herstellen, ff googlen naar de fabrikant, floppy of CD'tje maken en controleren, weet je meteen of je HD goed is voor de schroothoop, of of er nog hoop is.

Jan
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Die UBSD stelde je gisteren al voor, maar daar lukte het ook niet mee (omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet doen en omdat hij blijkbaar geen schijf vindt)

Als je het merk weet van je harde schijf, gebruik één van de de tools die erop staan van die fabrikant, als die XP cd de schijf ziet, ziet die cd hem ook.
 
Als je het merk weet van je harde schijf, gebruik één van de de tools die erop staan van die fabrikant, als die XP cd de schijf ziet, ziet die cd hem ook.

De XP-cd zegt dat er geen XP geïnstaleerd is en het programma van Samsung (het merk van mijn HD) op de UBCD zegt dat er geen schijf in de PC zit, hoewel de Setup wel de gegevens kan lezen.
Ik denk dat mijn harde schijf serieus stuk is en ik ga contact opnemen met dell. Ik heb 1 jaar garantie (Collect en Return) en ik hoop dat zij zich daar aan houden.
 
Als die pc redelijk nieuw is, zal er een SATA schijf inzitten, die vaak met alleen de SATA drivers op een flop, en met F6 geladen moeten worden, alvorens XP die drive kan benaderen, ging er van uit, dat het een oudere computer betrof, mijn fout.

Overigens ziet de nieuwste UBCD wel SATA drives, alleen die ik opgaf niet.

Het is vaak wel zo, dat er geen floppy dive meer inzit, in de huidige PC's, dus van die garantie zou ik zeker gebruik maken.
 
Ik heb inderdaad geen floppy drive meer en ik ga morgen bellen voor de garantie
het probleem is wel dat ze vermelden dat als de harde schijf stuk is ze er een nieuwe insteken en geen moeite doen om de bestanden over te zetten
En ik heb nooit back-ups gemaakt...
 
Tja, dat is vervelend, je zou nog kunnen vragen om de defecte mee terug te sturen, omdat daar nog belangrijke dingen opstaan, en geef aan dat je hem naar een specialist wil sturen voor die data, misschien doen ze dat.

Of je moet het zelf nog eens proberen, met die UBCD, die overigens wel sata schijven ziet, heb het net even uitgeprobeerd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan