• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Percentages weergeven in grafiek, en grafiek kopieren naar ander excelfile

Status
Niet open voor verdere reacties.

rvangroen

Gebruiker
Lid geworden
28 jan 2008
Berichten
35
Beste helpers,

Ik heb een probleempje met het volgende,
bij het maken van een analyse, die ik voor verschillende landen moet doen, heb ik voor elk land een aparte excelfile aanmgemaakt.Bekijk bijlage grafiek.xlsx

Echter als ik de grafiek kopieer van de ene en plak ik de andere file moet ik elke keer het bereik weer aanpassen, weet iemand een andere mogelijkheid hiervoor?

Daarnaast wil ik mijn marktaandeel laten zien, zoals je ziet in de t.o.v. het totaal, echter heb ik geen idee hoe ik deze percentages er mooi in de grafiek krijg, welke specialist kan mij helpen om van mijn amateuristische wijze af te komen??


(nu doe ik eht met de hand invullen en daarnaast ook nog elk blokje handmatig met het percentage erin op de goedeplaats te zetten)

alvast bedankt!
 
rvangroen,

in de bijlage een mogelijkheid.

Wat ik gedaan heb:
het tyep grafiek gewijzigd in kolom
een derde reeks toegevoegd (de percentages)
in de grafiek de derde reeks geselecteerd en met rechtsklikken het type gewijzigd en de waarden laten weergeven op de secundaire as
 

Bijlagen

  • grafiek (hs).xlsx
    17,6 KB · Weergaven: 357
Laatst bewerkt:
helemaal goed!!!

Ik heb nog even de rasterniveau aangepast op 150 en -150 waardoor alle percentages mooi in het midden komen te staan, daarna de as niet laten weergeven waardoor ik nu alleen de percentages te zien krijg!

Helemaal bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan