Probleem in MSN Messenger...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Probleem in MSN Messenger

Programma: MSN Messenger
Versie: versies 6.0 en 6.1 (eerder dan 6.1.0211)
Besturingssysteem: Windows

Samenvatting
Er is een probleem ontdekt in het populaire chatprogramma MSN Messenger, waardoor kwaadwillenden op afstand bestanden van uw computer zouden kunnen lezen. Installeer zo snel mogelijk de update (zie onder het kopje oplossingen)

Gevolgen
Dit probleem in MSN Messenger kan door aanvallers worden misbruikt om op afstand bestanden van uw computer uit te lezen. Hierdoor kunnen (persoonlijke) gegevens, zoals bijvoorbeeld wachtwoorden of creditcardnummers, in verkeerde handen vallen.

Oplossingen
In MSN Messenger kunt in het menu Help -> Info zien welke versie u heeft. Als u een versie lager heeft dan 6.1.0211 dan is het aan te raden om zo snel mogelijk de update te installeren.

U kunt de nieuwste versie van MSN Messenger downloaden van de volgende locatie:
http://messenger.msn.com/Download/

Als u de update nog niet geïnstalleerd heeft kunt u het risico op misbruik verkleinen door "alle anderen" toe te voegen aan uw blokkeerlijst.

Links
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms04-010.mspx

Technische details
Het probleem in MSN Messenger is in feite een probleem in de functionaliteit om op verzoek bestanden te versturen en aan te vragen. Door een speciaal gefrabiceerd verzoek te versturen kan iemand bestanden van een andere gebruiker uitlezen zonder dat deze hier kennis van heeft. Voorwaarde is wel dat deze gebruiker zelf toegang tot het bestand moet hebben, dat het de aanvaller toegestaan is om de gebruiker berichten te versturen en dat deze uw zogenaamde sign-on naam kent (dit is meestal uw e-mailadres).

Bron: waarschuwingsdienst.nl
 
Aha handig, ik vroeg me al af wat voor bug fix het nu weer was :)

Want over minder dan maand komt MSN 6.2 uit dus dan is het meestal wel kritiek als ze nu nog nieuwe build uit brengen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan