Problemen met installeren, updaten en verwijderen van programmas.

Status
Niet open voor verdere reacties.

Wiejeben

Gebruiker
Lid geworden
20 dec 2008
Berichten
160
Beste Helpmij,


Sinds 2 weken heeft mijn vaders PC (Windows 7 SP1) problemen met van alles en nog wat.

Op een dag was er een update naar iTunes 10.3, we lieten het natuurlijk updaten. Alleen 3 uur later was die nog steeds bezig. We besloten dus de update af te breken, want het begon al aardig laat te worden.

De volgende morgen konden we niet meer iTunes opstarten, Google Chrome bleek het ook niet meer te doen. We hadden geprobeerd Google Chrome en iTunes te verwijderen zodat we het opnieuw konden installeren, alleen dat lukte dus niet. Je kon het een paar uur aan laten staan maar er gebeurden maar niet! Ook kwamen er geen waarschuwingen in beeld.

Windows Updates werkte ook niet meer, er waren 13 updates maar zelfs als we er maar 1 selecteren dan staat die 2 uur later nog steeds op 0%.

CCleaner moeten we 2x openen, en als we met CCleaner een scan doen en alle tijdelijke data verwijderen dan kunnen we ook dagen wachten.... maar er gebeurt niks.

We hadden afgelopen nacht dus maar de PC aan laten en Windows Update hun ding laten doen... Toen we ~10 uur later wakker werden was er nog steeds geen voortgang.

Zou iemand ons kunnen helpen?


Met vriendelijke groet,

Maarten en zijn vader
 
Zet eens een systeemherstelpunt terug van voor deze troubles.
 
Helaas is er geen restore point van voor de problemen want mijn vader was zo erg bezig geweest met het proberen te fixen van zijn PC dat het niet meer in het lijstje krijg.

We hebben F-Secure als anti virus en hebben volledige scans gedaan met F-Secure en Windows Security Essentials, beiden hadden ze niks gevonden.

Toch hebben we een wat oudere restore point geselecteerd, maar nog steeds zijn er dezelfde problemen.

Update: nu blijkt de computer alleen maar meer vast te lopen en is ook extreem sloom.

Update 2: We hebben iTunes weer een soort van werkend gekregen. Omdat we een datum hadden geselecteerd toen iTunes nog niet was verwijdert. We hadden iTunes download vanaf de Apple website en op de herstel knop gedrukt. Nu de iPad aangesloten, blijkbaar herkent die hem niet en gaat die vanuit Windows Update de drivers halen, alleen dat loopt dus vast.
 
Laatst bewerkt:
Installeer en scan met Mbam.
Dit is geen virusscanner, maar controleert op Spyware.
 
Er waren 2 virussen gevonden (Torjan downloader en een bot of iets dergelijks), ik heb opnieuw gestart maar heb nog steeds dezelfde problemen. Het heeft dus niks opgelost.
 
Ik begrijp je reactie, maar je problemen zijn duidelijk malware/virus gerelateerd...
 
Ik begrijp je reactie, maar je problemen zijn duidelijk malware/virus gerelateerd...

ESET en Mbam lopen beiden vast op een gegeven moment... Mbam loopt gewoon zo vast dat ik de computer opnieuw moet starten en dus nooit 1x 100% de scan kan doen en bij ESET moet ik het nog een tweede keer uitproberen.
 
Voor hulp op het gebied van virussen etc kun je beter de gespecialiseerde kennis op een ander forum raadplegen. Post een topic op http://www.nucia.eu. Verwijs hier naar deze discussiedraad voor meer informatie...
 
Ik heb mijn computer opnieuw met Mbam, en had dit keer gekeken bij welk bestand hij vast liep, en dat bleek dus een bestand te zijn in "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\....\package_for_kb253676_sp_bf~...~amd64............."

Dat is wel apart want bij eerdere pogingen van mij om de computer normaal te reageren had ik alles in "C:\Windows\SoftwareDistribution" verwijdert om te proberen het probleem met update te oplossen.

Ik ga nu de PC wel even opstarten in veiligheidsmode en zal het wel even opnieuw verwijderen.

EDIT: Dat was voordat ik die restore point gebruikten, het verwijderen van die bestanden loste niet het probleem op.

Ik ga nadat ik het helemaal hebt verwijdert wel opnieuw scannen, kijken of ik op verdere problemen kom!
 
Laatst bewerkt:
Hoi,
scan je pc eens met Mbam in de veilige modus.

Files Infected:
c:\program files (x86)\ImageJ\jre\bin\ioser12.dll (Trojan.Downloader) -> Quarantined and deleted successfully.
c:\program files (x86)\download manager\dmregistrator.exe (Backdoor.Bot) -> Quarantined and deleted successfully.

Bij 2e scan: (Vreemd genoeg dezelfde virus)
c:\program files (x86)\ImageJ\jre\bin\ioser12.dll (Trojan.Downloader) -> Quarantined and deleted successfully.

Bij mijn 3e scan en mijn 4e scan in veiligheidsmode werd er niks gevonden, helaas.

Update: Mijn vader heeft MS Windows 7 Professional Upgrade (64-bits) besteld, volgens de beschrijving zou je daarmee zou je dus alles schoon kunnen krijgen.
"- Indien MS Windows 7 Professional Upgrade geïnstalleerd wordt op een computer met MS Windows XP, MS Windows Vista Home Premium of een andere MS Windows 7 versie wordt er een volledig nieuwe, schone installatie uitgevoerd."

Update: Via een tool van Acer de PC terug naar de fabrieksinstellingen gezet, als het goed is hebben we nu geen last meer van de virus! Bedankt voor jullie hulp.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan