Programma start niet altijd op onder Windows 10

Status
Niet open voor verdere reacties.

DannyGeysen

Gebruiker
Lid geworden
23 dec 2002
Berichten
57
Een vervelend probleem... Soms start een programma helemaal niet op bij een dubbelklik. Het zelfde probleem bij andere wijzes van opstarten. Een aantal keer proberen en dan lukt het weer wel. Er volgt ook geen foutmelding. Je ziet het programma efkens verschijnen in taakbeheer onder processen. Maar dan stopt het ineens. Ik heb programma al eens verwijderd en terug geïnstalleerd, zonder resultaat. Windows 10 is bijgewerkt naar de laatste update. Het programma zelf is de laatst beschikbare versie. Wat kan ik nog proberen?
 
Om welk programma gaat het?
 
Te weinig systeembronnen, harde schijf is vol bijvoorbeeld en het kan te weinig geheugen zijn.
Malware of een conflict met bijvoorbeeld een virus scanner of iets anders wat op de achtergrond actief is zoals indexeerders van cloud diensten en updaters van programma's of een alvast op de achtergrond openen van bijvoorbeeld Office.

Doe schijfopruiming, dan ben je meestal ook van vele tijdelijke bestanden af.

Doe een schijfcontrole van C: maar repareer alleen het bestandsysteem. Via Verkenner en Eigenschappen kan dat.

De mogelijkheid van geheugen controle heeft Windows 10 zelf.

Beveiligde systeembestanden worden inderdaad gecontroleerd met de opdracht sfc /scannow

De computer eens helemaal opnieuw opstarten, niet in slaapstand of met "snel starten" (Energiebeheer en slaapstand instelling > Extra energie instellingen > Het gedrag van de Aan/Uit knop bepalen).

Malware checken, met Malwarebytes bijvoorbeeld.

Verminder eens wat er mee opstart, zoals alle updaters binnen programma's en kijk in het systeemvakje wat er actief is. Een volledig overzicht kan je krijgen met AutoRuns van Sysinternals. Kijk bij Geschiedenis van updates om te zien of er een update niet lukt.

Stel het virtueel geheugen eens in op nul, na opnieuw opstarten minimaal even groot als maximaal en dan opnieuw opstarten.

Kijk in de logboeken. Type daarvoor "logboeken" bij zoeken.

Start in veilige modus, dat is dan zonder drivers. Je kan ook zien of drivers goed werken bij Apparaatbeheer en na uitvouwen van de rubrieken in de kleine pictogrammen. Van veel computers zijn de chipsetdrivers niet geïnstalleerd en dat kan invloed hebben.

Kan u terug gaan naar een systeemherstelpunt van toen u het probleem nog niet had? Dat is bij Systeemherstel.
 
Gaat het om één programma of meerdere? Wil je programmanaam bekend maken of geheim houden?
 
Het programma noemt Reefmaster Pro. https://reefmaster.com.au/index.php/products/reefmaster
Dit is een mapping programma. De laptop is een oudere laptop, I5 processor 16 Gig geheugen met nieuw geïnstalleerde Wlndows 10, alle updates geïnstalleerd.
Er is zo goed als geen andere software geinstalleerd en zelfs als de processor activiteit onder de 5 % zit, weinig geheugen gebruikt wordt, zo goed als geen schijf of netwerk activiteit is, doet het probleem zich voor. Op een andere desktop of laptop heb ik er geen probleem mee.
Er volgt ook geen foutboodschap. Ik zie het opstarten in taakbeheer en na enkele seconden verdwijnt het daar weer zonder op te starten.
Van de ontwikkelaar had ik de tip gekregen om onder Appdata het bestand user.config te deleten. Maar zelfs dan weigert het regelmatig om op te starten. Wie heeft de gouden tip ...
 
Laatst bewerkt:
Installeer het programma eens onder Windows 7 o 8 of 8.1 compatibiliteit, kijk of ie het dan altijd doet ipv nu af en toe.
Ik zag dat jet de vraag ook op hun forum geplaatst hebt, dan is het gebruikelijk om die link ook hier neer te zetten zodat we mee kunne kijken.
Succes.
 
Welke DirextX zit erop?

Minimum System Requirements

Microsoft Windows PC with:

1GB RAM (4 GB recommended, 8GB and 64 bit OS recommended when running the Sidescan Mosaic module or creating maps larger than 15km across).
850MB free disk space.
Windows 7/8/8.1/10
Hardware graphics support for Microsoft DirectX 10.1 or later is required for some sonar and sidescan rendering features. These features will be disabled if this hardware support is not available.
An internet connection is required for the display of background maps.
 
In dat geval: hun website heeft antwoord op de zelfde vragen en vertelt dat de licentie af en toe wordt gecontroleerd bij opstarten. Licentie informatie gaat verloren bij upgrade naar Windows 10. Daarvoor moet iemand eerst de licentie deactiveren. Jou probleem kan dus zijn dat je om de één of andere reden geen licentie meer hebt maar dat dit niet altijd wordt gezien door het programma, bij starten. Of door het gaan gebruiken van Windows 10, zou je de nieuwste versie van het programma nieuw moeten installeren en daarna het gedeactiveerde account opnieuw registreren. Dropbox werd genoemd als mogelijk conflict. Probeer daarom ook om het programma te starten met een, in het systeemvakje, gesloten Dropbox service.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan