Rare emails

Status
Niet open voor verdere reacties.

QuiCk01

Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2007
Berichten
314
Hallo!

Ik krijg denk ik wel 2 keer per dag de volgende email binnen:



Hallo *mijnemailadres@live.com* We hebben uw verzoek om uw wachtwoord voor Windows Live opnieuw in te stellen ontvangen. Volg onderstaande instructies om uw verzoek te bevestigen en uw wachtwoord te wijzigen.

Door uw verzoek te bevestigen helpt u ons onbevoegde toegang tot uw account voorkomen. Als u geen verzoek heeft ingediend om uw wachtwoord opnieuw in te stellen, volgt u onderstaande instructies om het verzoek te annuleren.

VERZOEK BEVESTIGEN EN WACHTWOORD OPNIEUW INSTELLEN 1. Kopieer het volgende webadres: https://accountservices.msn.com/Ema...0uKznfmKFq58nCTJ6eRPhLJSa0I=&lc=1043&urlnum=0 BELANGRIJK: frauduleuze e-mails ('phishing') bevatten meestal misleidende links. Microsoft raadt u daarom aan niet op links in e-mails te klikken, maar deze zoals hierboven beschreven te kopiëren en in uw browser te plakken. 2. Open uw browser, plak de link in de adresbalk en druk op Enter. 3. Volg de instructies op de pagina die dan geopend wordt. VERZOEK OM WACHTWOORD OPNIEUW IN TE STELLEN ANNULEREN 1.

Kopieer het volgende webadres: https://accountservices.msn.com/Ema...0uKznfmKFq58nCTJ6eRPhLJSa0I=&lc=1043&urlnum=1 BELANGRIJK: frauduleuze e-mails ('phishing') bevatten meestal misleidende links. Microsoft raadt u daarom aan niet op links in e-mails te klikken, maar deze zoals hierboven beschreven te kopiëren en in uw browser te plakken. 2. Open uw browser, plak de link in de adresbalk en druk op Enter. 3. Volg de instructies op de pagina die dan geopend wordt. OVERIGE INFORMATIE Windows Live hecht veel belang aan het beschermen van uw privacy. We raden u aan de privacyverklaring te lezen op http://g.msn.com/2privacy/enus. Ga voor meer informatie naar de website van Windows Live Account op https://account.live.com.

Met vriendelijke groet, Microsoft Klantondersteuning


OPMERKING: beantwoord dit bericht niet. E-mails naar dit e-mailadres worden niet gelezen en kunnen niet worden beantwoord.



Alleen nu is het rare: Ik ben mijn wachtwoord helemaal niet vergeten!
Probeert iemand nu steeds m'n wachtwoord te raden ofzo?

Groeten,
 
Het zijn links naar de echte website van MSN, dus geen manier om via valse links je wachtwoord te verkrijgen.

Denk dat iemand anders op jouw account probeert in te loggen en probeert het wachtwoord te wijzigen.

Wanneer je verder geen problemen hebt met MSN zou ik de e-mails gewoon negeren.
 
De opdruk van de links lijken misschien wel 'geldig', maar niet de links die erachter verwijzen hoogstwaarschijnlijk niet naar waar de opdruk naar verwijst.

Lijken veel op de phishing mails die ik ontvang, die zogenaamd van de Lloyds bank afkomstig zouden zijn: De opdruk van de link waar ze je naar toe willen sturen klopt wel, maar de link zelf verwijst naar een of ander script op gehackte website die gezellig mijn accountgegevens bij Lloyds wilde gaan registreren...

Kortom: Gooi dergelijke mails direct weg, hoe legitiem ze er ook uit kunnen zien.

Heb je extra lef, kijk dan de broncode van het e-mailbericht na, en zie welke (gehackte) website er in werkelijkheid wordt gebruikt voor hun smerige praktijken. Je zou dan evt. de eigenaar van de gehackte website op de hoogte kunnen brengen dat zijn website voor phishing doeleinden wordt gebruikt. (Natuurlijk hoop je dan maar dat de eigenaar zelf te goeder trouw is, en zelf niet in het phishing-complot meedoet).

Tijs.
 
Hmm oke.
Ik ga maar voor zekerheid en verwijder deze emails gewoon.
bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan