• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Regressie geeft foutwaarde #GETAL!

Status
Niet open voor verdere reacties.

UUstudent

Gebruiker
Lid geworden
30 jan 2018
Berichten
53
Hallo allemaal!

De titel is vrij vanzelfsprekend.
Ik probeer een voorspelling te doen d.mv. een regressie maar ik krijg met de regressie plug-in telkens een foutwaarde voor een van de kwartalen.
Of dit komt door een verkeerde regressie een Excel foutje weet ik niet. Ik heb in ieder geval geprobeerd te variëren met de input, per regressie is de input met rood weergegeven.
Verder heb ik ook wat geprobeerd met "iteratieve berekening inschakelen" maar dat werkte ook niet. (had hierover gelezen op internet)

Bekijk bijlage Helpmij regressie.xlsx

Thanks!
 
als je de formules achter de getallen ook post is er wellicht iets over te zeggen, nu lever ja alleen een aantal cellen met de waarde #GETAL!
 
Regressie is een geavanceerde excel-functie, die weinigen hier beheersen en de details van kennen (inclusief ikzelf)
Ik denk dat je op forum meer succes kan hebben, zie https://techcommunity.microsoft.com/
 
Ook niet direct een antwoord; vraag me alleen af, het lijkt erop dat je seizoensinvloed onderzoekt, ligt het dan niet meer voor de hand om de regressielijn door de oorsprong te laten lopen? Dat levert overigens ook "#N/B" op in de rij snijpunt om onduidelijke redenen, maar iig meer logische regressiecoëfficienten.
 
Lijkt deze blog op jouw probleem?, zie http://www.real-statistics.com/mult...ssion-analysis/seasonal-regression-forecasts/

Edit:
Volgens deze blog, zie https://www.excel-easy.com/examples/regression.html, zijn jouw F en P waardes te hoog
Regressie probeert een patroon in je data te vinden.
Dit patroon zal waarschijnlijk wel te maken zijn op basis van Q1 en Q2, maar als je Q3 en Q4 toevoegd gaat dit patroon verloren.
Vandaar de hoge waardes.

Edit2:
Na wat bestuderen, kan je niet je order per kwartaal bij elkaar optellen en dan analyseren?
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan