Roaming Profiles onder Windows 98 SE

Status
Niet open voor verdere reacties.

Ik heb het aanmelden op het NT-Domein aangezet.

Aleen ik wil graag in plaats van C:\windows\profiles\gebruikersnaam veranderren naar \\server\HDD_Profiles\Gebruikersnaam

Maar hoe doe ik dat ??

Ik heb nog liever dat ik alleen mijn documenten en favorieten op elke compuer gelijk zijn.
 
Laatst bewerkt:
Doet Windows dat niet automatisch?

"Wanneer de gebruiker zich afmeldt, plaatst Windows 98 automatisch een bijgewerkt exemplaar van het gebruikersprofiel in de aan de gebruiker toegewezen basismap in het Windows 2000-netwerk in het volgende pad: \\opgegeven_server\basismap van gebruiker."

Wat die "Mijn dokumenten" betreft:

"Windows 98 maakt geen gebruik van de map Documents and Settings op een Windows 2000-server. Deze map wordt alleen gebruikt voor Windows 2000-profielen".

Ik denk dat er een NT-specialist aan te pas moet komen. Kijk anders hier wat rond.

Groetjes,
Bennie
 
Ik ben ook niet zo'n expert in netwerken. Maar het lijkt me wat makkeliker als ik op elke computer dezelfde instelingen programma's enzo heb
 
Ps: De zogenaamde "Server" is een gewone computer en ik heb er net een uur geleden Windows NT Server 4.0 op geinstaleerd.
 
\\server\HDD_Profiles\%username%

Zet dit in de profile path van de user en hij maakt de map zelf aan.
 
\\comp_naam\naam_map\%username%

Map op C bijv een gedeelde map,laten we deze map profiles noemen.Laten we deze map profiles noemen,en zet deel deze map.Maak hem hidden door er een $ achter te zetten bij de deelnaam(profiles$).Stel jouw comp heet server dan krijgen we het volgende in het path van de user te staan.

\\server\profiles$\%username%

Als je nou een gelijk profiel wil hebben voor eenieder,dan zet je al een profiel in die map en dan zet je het path op dat profiel.
bv

\\server\profiles$\profiel
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan