sateliet speakers of zuilen!

Status
Niet open voor verdere reacties.

wesleyrollof

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
13 dec 2009
Berichten
3
Hallo,

Ik Heb een Harman Kardon versterker( avr 138 ) waar ik jbl sateliet speakers met een actieve sub op heb aangesloten.

Ik zou de 2 front speakers (sateliet 50 watt continu ) willen vervangen voor wat grotere speakers , het liefst zuilen.

Mijn vragen zijn dan ook ;

Kan ik de front speakers vervangen door grotere (zuilen) en ,gaat dit dan ook een beter geluid geven??


Hier de technische gegeven van de versterker:

Continu nominaal vermogen (ftc) is 40 watt per kanaal 8ohm

Thx.,
 
Laatst bewerkt:
Hoi,


Welkom op Helpmij,
Ja dat kan je doen, en ja dat ga je ook merken merken zeker als je een wat beter merk speaker zou nemen mits dat de beurs het toelaat natuurlijk;)
 
Hoi,


Welkom op Helpmij,
Ja dat kan je doen, en ja dat ga je ook merken merken zeker als je een wat beter merk speaker zou nemen mits dat de beurs het toelaat natuurlijk;)




Thx voor de snelle reactie,

Mijn Versterker geeft dus maar 40 watt per kanaal!

Ik wil graag zuilen van jbl, welk type kan ik het best nemen aangezien mijn vermogen van 40 watt??

THX
 
Ook het vervangen van de centrumspeaker door een iets grotere/betere dan de JBL doet wonderen (heb zelf centrum JBL vervangen door BNS Intelligent SDX-40... wereld van verschil)
 
Ik heb de harman kardon toen de tijd gekocht voor een mooi geluid bij het gamen, en wat dat betreft ben ik er ook dik tevreden over, maar als ik muziek afspeel over de satellieten lijkt mij dat toch wat te kort te schieten.

Een jbl zuil kost toch al snel 200 euries, een hoop geld !

Maar mijn punt is GA IK HET VERSCHIL DAN OOK ECHT GOED MERKEN voor zoveel knaken.

(het gaat me dus vooral om het afspelen van muziek)

MIss is er iemand die sugg heeft over een geheel nieuwe 5.1 speaker set voor op de harman kardon!

thx
 
In de meeste winkels met een luisterruimte, mag je de versterker meenemen om te luisteren hoe een zuil klinkt in combinatie met jouw versterker.

40 watt is voldoende voor een goed geluid maar het lijkt me verstandig dat je een wat gevoeligere speaker neemt. De gevoeligheid van een speaker wordt aangegeven in de specificaties van een speaker. Dit is het getal wat je terug vind bij dB 1 W. - 1 Mtr, bijvoorbeeld 97 dB 1 W. - 1 Mtr is een redelijk gevoelige speaker. Deze gaat dus harder bij minder versterkervermogen. dB 1W - 1Mtr staat voor de manier waarop dit gemeten wordt, in een dode kamer wordt een signaal van 1 watt op een speaker gezet. De microfoon meet op 1 meter afstand hoe hard de speaker dit signaal weergeeft.
 
Als jou harman en kardon de funktie heeft om muziek in stereo af te spelen op de voorste 2 speakers, dan zeer zeker ga jij het verschil merken.
Muziek hoort in stereo en niet surround.
zoals gezegd ga naar een hifi zaak met je versterker en zoek er een paar speakers bij die goed klinken met jou set.
 
Amen!

nog effe jip en janneketaal uitleg van pst? Algemene misvatting is vaak dat de hoeveelheid watt het volume bepaald. 2e Misvatting is vaak dat het niet de watt's zijn, maar dat je op de Ohm moet letten. Beide fout dus.

Het kan volgens mij best zo zijn dat je met een 80 watt versterker en 70 watt box minder geluid produceert dan jouw 40 watt met een 30 watt box. Dit komt door de gevoeligheid van de box, zoals aangegeven door pst. De lagere wattages betekenen vooral dat het hele spul minder stroom vreet om alles aan te sturen. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat het geluid hierdoor een stuk zuiverder klinkt dan de "krachtpatsers".

Tot slot zou ik nooit de center vervangen wanneer het je om muziek gaat, stereo is heilig. En ja je gaat het verschil vast en zeker merken! Mijn eerste keer in een luisterruimte heb ik met mijn oren staan klapperen. Ze hadden toevallig de standaard yamaha speakertjes staan die ik had en het verschil met een normale hifi speaker was overdonderend! Ga trouwens ook niet bij de BCC of mediamarkt etc staan luisteren, maar zoek een gespecialiseerd winkeltje bij jou in de buurt. Zij kunnen je vaak veel beter inlichten, het gaat om een flinke smak geld en de verschillen m.b.t. merken en stijlen muziek zijn erg groot!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan