Spam via Messenger

Status
Niet open voor verdere reacties.

Lot

Gebruiker
Lid geworden
26 nov 2006
Berichten
6
Hoi allemaal,

Ik heb heel dom op een foute link geklikt in een mail, waarin ik zogenaamd moest 'inloggen' met m'n Windows Live gegevens.
Echt heel stom natuurlijk. Nu heb ik via Messenger spam verstuurd ("woow doe ook eens gratis mee via hxxp://www.msn-jouw-iphone4.com/?code=668610182331 heb er net de nieuwe iPhone4 gewonnen is echt makkelijk !!") naar een aantal contactpersonen. Niet iedereen trouwens, wel apart.
Heb natuurlijk meteen mijn wachtwoord veranderd. Nu heb ik mezelf ook in m'n contactpersonenlijst staan, dus kreeg ik dat berichtje ook. Maar ik blijf nu dat berichtje van mezelf krijgen, iedere keer als ik me aanmeld bij Windows Live Messenger.
Ik heb Messenger al compleet gedeinstalleerd (ook een gedoe trouwens) en weer opnieuw gedownload, dat mocht niet baten. Ook heb ik die MSN Virus Scanner die hier in de sticky staat gebruikt, maar die vond niks.
Volgens mij krijgt verder niemand in mijn lijst meer dat berichtje, maar ik wel en ik word er gek van. Hoe kan dit?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Heb de link maar even onbruikbaar gemaakt.;)
 
Ja dit bericht komt mij heel bekend voor.
Die krijg ik altijd van een stuk of 5 mensen. (steeds dezelfde mensen)
 
Zoals ik al zei heb ik die al laten scannen, maar die vond niets helaas...
 
Ja ik heb dit ook, al verschillende dingen geprobeerd maar geen resultaat, nu dit maar is proberen.
 
Hoi Lot.

Als ik het goed lees dan heb je ingelog op een hotmail acount met je messenger en daar via een e-mail die ze je hebben toegestuurd nog een keer ingelog op je hotmail acount.
Dat is inderdaad niet zo handig maar je geen spam verstuurd ,je heb je inlog gegevens en e-mail adres van je hotmail acount verstuurd.
Dit doen ze vaak om aan e-mail adressen te komen die dan ergens in een ver derde wereld land worden verzameld en van daaruit sturen ze op ten duur jou en die van je contactpersonenlijst spam toe van viagra tot lotto en al het andere wat je maar bedenken kunt.
Het beste wat je kunt doen is dat e-mail bericht bij hotmail als spam aan te melden en je hotmail acount opzeggen of laten verlopen wat bij een gratis e-mail acount gebeurd ,en daarna gewoon weer een nieuw acount met een ander e-mail adres van hotmail aanmaken.
 
Dat e-mailbericht met die link kwam van een vriend van me, zijn mailadres, die ga ik niet als spam opgeven :) Ook al was die mail natuurlijk wel spam/phishing.
 
Laatst bewerkt:
Het gaat natuurlijk om de link in die email je zal waarschijnlijk zoiets als een mailtje naar de beheerders van microsoft hotmail moeten stuuren maar doordat je het melt geef je ze mogelijkheid om er op te letten zodat ze kunnen proberen het aan banden te leggen.
Het hoeft natuurlijk niet er zullen best meer mensen naar zo'n site gelinkt worden.;)
 
Maar is mijn account wissen echt de enige oplossing?
 
De beste niet de enige.
Het beste omdat wat ze weten jou email adres nuteloos voor ze word omdat dan niet meer bestaat.
Tijdens het typen bedenk ik steeds wat anders en begin iedere keer opnieuw met typen.:d
Goed je weet het pas echt zeker als het aan de gang is we zullen het wel zien en dacht daar door aan deze variant.
Als je eens een tweede acount er bij maakt en je vrienden naar dat acount over brengt en dat eerste eventueel als een spam acount gaat gebruiken het geeft je in ieder geval de tijd om het rustig aan te bekijken wat er gebeurd en de tijd je vrienden het email adres van tweede acount te geven.
Dat messenger gebeuren ken ik in windows 7 nog niet kom ik nog wel op terug en zal een kijken of ik die contact persoonen lijst er een 1 voor 1 er uit kan gooien.
Maar goe het probleem is dat ze jou email adres en dat van je contact personen hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan