Spelletjes voor op de website

Status
Niet open voor verdere reacties.
Door in Google "gratis flash spelletjes" in te typen vind je heel veel sites met allerlei spelletjes die met Flash gemaakt zijn.

Met de volgende code zet je ze in je site:

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="400" height="400">
<param name=movie value="NAAM_VAN_HET_SPELLETJE.swf">
<param name=quality value=high>
<param name=menu value=false>
<embed src="NAAM_VAN_HET_SPELLETJE.swf" quality=high pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="400" height="400" menu="false">
</embed>
</object>

Alleen de naam van het .swf bestand en de afmetingen nog even aanpassen.
Tip: Als je een stel van die spelletjes geprobeerd hebt, vind je de swf.bestanden allemaal in je map Temporary Internet Files.

Guus.
 
Laatst bewerkt:
Waarom moet ik swf. erachter zetten? Ik download ze van deze pagina http://www.miniclip.com/Downloads.htm maar het duurt heel lang voordat het spelletje zichzelf heeft geopend als ik de html code invul van die site.
Kan ik dan beter jouw n html code gebruiken?? En hoe moet ik dat dan veranderen van html naar swf??
 
Heb even zo'n spelletje (Surfsup) gedownload. Als ik het zip-bestand uitpak, zie ik 4 items: 2 plaatjes van het spelletje (één grote en één kleine) die je als link zou kunnen gebruiken op een andere pagina, het .swf bestand en de html-code:

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="550" height="400">
<param name="movie" value="surfsup.swf">
<param name="quality" value="high">
<embed src="surfsup.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="550" height="400"></embed>
</object>

In dit geval hoef je nergens .swf achter te zetten of afmetingen aan te passen, want de html die je hierboven ziet is alles wat je nodig hebt om het spelletje (dat is het .swf bestand) in je webpagina te krijgen. Het .swf bestand moet natuurlijk wel in dezelfde map als het html-bestand zitten.
Ik heb geen idee waarom het zolang duurt voordat het spelletje begint; bij mij begint het direct als ik bovenstaande code gebruik.

Guus.
 
www.de-smithoek.nl

Bedankt Guus voor je hulp maar ik zal wel iets doms fout doen. Het lukt nog steeds niet. Ik heb op onze site www.de-smithoek.nl twee punten staan achter : "het laatste nieuws" ( op de hoofdpagina).

Daar achter moet de link zitten van een spelletje maar zoals je ziet doen ze het niet goed. Wat doe ik fout?

Bij de tweede hyperlink (punt) heb ik jou html code gebruikt.
 
Vergeet die code uit mijn eerste antwoord maar, want die heb je niet nodig. Was slechts een voorbeeld.
De code die jij nodig hebt wordt bij het spelletje geleverd.
Aan de hand van het spelletje Gyroball zal ik het uitleggen.
Wanneer je dit spelletje uitpakt heb je vier bestanden:

- gyroball.html
- gyroball.swf
- gyroballmedicon.gif
- gyroballsmallicon.gif

Een van die twee .gif plaatjes kun je als link naar het spelletje gebruiken. Bijvoorbeeld op de plaats waar nu die puntjes staan.

Wanneer je het html-bestand opent in kladblok, zie je dit:

<!-- INSTRUCTIONS -->
<!-- ============================================================== -->
<!-- 1. Place the game file in the same directory as your HTML file -->
<!-- 2. Copy ALL this code into the BODY tag of your HTML page -->
<!-- 3. Done! For more free games visit www.miniclip.com -->
<!-- ============================================================== -->
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="550" height="412">
<param name="movie" value="gyroball.swf">
<param name="quality" value="high">
<embed src="gyroball.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="550" height="412"></embed>
</object>

Je hebt alleen het gedeelte tussen <object classid etc en </object> nodig.
Plak dit in de body van de html-pagina waarop het spelletje moet komen.

Tenslotte heb je het bestand gyroball.swf.
Dat is het spelletje dat met behulp van bovenstaande code op de pagina komt. Dat bestand moet in DEZELFDE map zitten als het html bestand.
Het feit dat ik op de door jou genoemde pagina daar een wit vlak zie, betekent dat het .swf bestand niet in dezelfde map zit. En dan kan-ie het niet vinden.

Guus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan