Spelling en grammatica: Problemen

Status
Niet open voor verdere reacties.

NIh1IlO

Gebruiker
Lid geworden
4 feb 2003
Berichten
750
Gegroet specialisten

ik heb onlangs de pregeïnstalleerde versie van Word 2002 verwijderd en Word 2000 van het officiële MS Officepakket geïnstalleerd omdat er problemen waren met de achtergrondfaciliteiten in Outlook 2000. In Outlook 2000 was het niet mogelijk de editor Word 2002 te openen (schijnbaar een incompatibilitiet van beide programma's of wellicht alweer een loense truc van Bill Gates en Co).
Wanneer ik in Word 2000 echter de instellingen eens wil bekijken/wijzigen via Extra Opties kreeg ik telkens een foutmelding als ik op het tabblad Spelling enGrammatica klik. :shocked:
Het betreft het klassiek foutmeldingsbericht van Windows XP, besturingssysteem waarmee ik werk.
Dit was inderdaad een vreesgevoel (zullen er dan weer andere problemen de kop insteken, wat niet uitzonderlijk is met de producten van Microsoft) datmij bekroop toen ik het advies kreeg Word 2002 te verwijderen en Word 2000 van het Oficepakket te installeren.
Wat is er fout of wat, waar en hoe kan/moet ik bijsturen om de Spelling en grammatica wel weer probleemloos te laten functioneren?
Ik hoop een positief antwoord te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groeten van

nIh1IlO
 
Geef eens de juiste foutmelding?
 
In bijlage voeg ik de foutmelding.
Ik wil nog verduidelijken dat ik de foutmelding krijg als ik op het tabblad Spelling en grammatica klik van Extra Opties. Ik kan dus geen wijzigingen of instellingen doen in dit onderdeel (tabblad Spelling en grammatica).

Vriendelijke groeten

nIh1IlO
 
Sorry, de bijlage is er niet doorgekomen.

Een tweede poging.

Groetjes
 

Bijlagen

  • Foutmelding.jpg.zip
    29,4 KB · Weergaven: 27
Heb je toen je Outlook 2000 en Word 2002 wilde laten samenwerken, wel alle updates en beveiligingsupdates van de site van Ome Bill gehaald?
 
Neen, ik heb niets gedaan. Ik heb, zoals men hier op dit forum heeft gesuggereerd, Word 2002 verwijderd en Word 2000 geïnstalleerd. Het probleem met Outlook (achtergronden) was inderdaad van de baan. Naderhand wilde ik eens de instellingen van Word (2000) controleren en ik kwam tot de reeds vernoemde foutmelding. Ik kan dus het tabblad Spelling en grammatica NIET openen: foutmelding en bij het aanvaarden van de foutmelding wordt het programma Word afgesloten.

nIh1IlO
 
Mmmmmmm.
En wanneer je Word opstart en via Help naar "analyse en herstel gaat"(CD Rom klaar leggen)?
 
Hellokes

heeft deze operatie hetzelfde effect als hetgeen ik reeds heb uitgevoerd, zijnde:
Configuratiescherm, Software; MS Office, herstel?

Dit heeft immers geen soelaas gebracht?

nIh1IlO
 
Dat durf ik niet te zeggen.
Maar die actie die ik je voorstel kan je geen schade berokkenen, dus gewoon even proberen.
 
Ja, ik was degene die je dat adviseerde en dat heeft kennelijk gewerkt voor je Outlook-probleem.
Bij het verwijderen van MsOffice of een onderdeel daarvan, wordt kennelijk niet alles verwijderd en is een niet-microsoft programma nodig om e.e.a. ook definitief uit het register te verwijderen.......!
"Verwijderen is niet écht verwijderen" is kennelijk het credo bij Microsoft, zelfs als je het keurig doet via het configuratiescherm.

Ik gebruik zelf momenteel de standaardversie van MsOffice 2003, dus zonder MsAcces.
Om een mdb-bestand te kunnen raadplegen heb ik kort geleden Acces2000 geïnstalleerd, en wat schetst mijn verbazing: mijn Ipaq wilde niet meer synchoniseren met Outlook2003 omdat Outlook niet geïnstalleerd zou zijn ......
Verwijderen van Access en teruggaan naar een eerder herstelpunt bleek mijn enige redding.

Mocht de - mijns inziens vruchtbare - tip van A.J. niet werken, dan adviseer ik je een regcleaner de gebruiken om alle - overbodig geworden - verwijzingen naar Word2002 te verwijderen.

Mogelijk helpt ook de 'removal wizard' van Microsoft voor OfficeXP (ofwel 2002):

http://office.microsoft.com/en-gb/assistance/HA011362891033.aspx

V.
 
Laatst bewerkt:
Hello A.J.

ik heb je suggestie opgevolgd en het bracht GEEN soelaas. Het leek mij overigens dezelfde operatie als deze die ik reeds had uitgevoerd via Configuratiescherm en hoger reeds vermeld.

Hello Valijn

heb jij een suggestie voor een Regcleaner (liefst gratis te downloaden) die mij geen bijkomende narigheden bezorgt?
En... wat is het effect van die Removal Wizard? Waar grijpt deze operatie in? Wat moet er precies opgeruimd ('geremoved' = verwijderd?) worden?

nIh1IlO
 
De uitleg bij de removal wizard wijst dat vanzelf.
www.ccleaner.com biedt een cleaner waar je zelf de nodige opties kunt instellen.
Wanneer MsOffice is verwijderd, start dan opnieuw je pc, installeer het programma, waarna wordt gedetecteerd welke overbodige bestanden en verwijzingen in de register nog voorkomen van o.a. niet meer actieve programma's.
Eigen aangemaakte bestanden worden sowieso niet gewist met deze operaties.
 
Helo Valijn

ik heb een cleaning uitgevoerd met ccleaner. Ik heb mijn computer opnieuw opgestart.
Ik ben andermaal naar het Tabblad Spelling en grammatica gaan kijken. Ik heb NOG STEEDS het tabblad NIET kunnen openen. Dezelfde foutmelding verscheen.
Ik heb dan eens het detailvenster bekeken. Het ziet er uit als weergegeven in de bijlage.
Ik heb die Removal Wizard niet geprobeerd.
Ik heb ook MS Office niet verwijderd zoals jij blijkbaar van mening bent. Het enige wat ik eerder reeds heb verwijderd via Configuratiescherm is Word 2002. Nadien heb ik Word2000van het MS Officepakket 2000 geïnstalleerd.
Ik heb totnogtoe nergens kunnen afleiden dat men mij de suggestie had gedaan om MS Office te verwijderen. Dit lijkt mij trouwens een nogal drastische ingreep voor een spellingsprogramma dat blijkbaar niet functioneert.
Als ik op het tabblad klik is het precies alsof het (Word)programma op zoek is naar en programma en het blijkbaar niet vindt.
Ik veronderstel dat het op zoek gaat naar een bestand dat het niet vindt.
Misschien staat dat spellingsprogramma niet op de correcte plaats en moet het van plaats worden gewisseld. Wat is trouwens de bestandsnaam van dat spellingsprogramma?
Ik probeer mee te denken in een misschien zo'n evidente richting.

Hopelijk heb ik een en ander kunnen verduidelijken.

nIh1IlO
 

Bijlagen

  • Foutmelding2.jpg
    Foutmelding2.jpg
    16,6 KB · Weergaven: 36
Zijn Word 2002 en Word 2000 verschillende talen?
 
Hello A.J.

ik begrijp niet onmiddellijk de achtergrond van je vraag. Maar alles is toch begonnen met het feit dat Outlook 2000 Word 2002 niet verstond, met als gevolg dat ik Woord 2002 heb verwijderd en Word 2000 heb geïnstalleerd.
Zie: http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?t=235517

Hopelijk ben ik duidelijk geweest

nIh1IlO
 
Klopt.
Maar wanneer Office 2000 in Nederlands is en Office 2002 Engels(of andersom), krijg je natuurlijk problemen met je spelling- en grammatica controle en kun je foutmeldingen verwachten.
 
Hello A.J.

de beide programma's draai(d)en in het Nederlands. Het probleem is echter dat ik geen wijzigingen kan doorvoeren omdat ik het tabblad Spelling en grammatica (bij Extra Opties) niet kan openen: vanaf het ogenblik dat ik er op klik verschijnt de reeds eerder beschreven foutmelding! Het is juist hier dat Word precies iets aan het zoeken is en na een tweetal seconden verschijnt dan die foutmelding (wat wellicht doet vermoeden dat het programma niet vond wat het zocht of niet vond op de plaats waar het zocht).
Ik heb zo'n vermoeden dat het toch iets kan te maken hebben met het/de Spelling en grammatica bestand(en?) in het Nederlands.

nIh1IlO
 
Absoluut.
En dan is het des te vreemder dat hij dat met een analyse en herstel functie niet voor elkaar krijgt.
Algehele verwijdering van Office en herinstallatie een optie, of had je dat ook al gedaan?
 
Hello A.J.

dit is uiteraard het ultiemste alternatief, doch ik hoop toch nog op een eenvoudigere oplossing!
Terugkeren naar een herstelpunt is uiteraard ook nog mogelijk, maar dan sta ik waar ik begon: geconfronteerd met de problematiek Word2002 - Outlook2000, waaromtrent alles is begonnen, zoals in hogervermelde thread geschetst.

Ik blijf nog steeds hopen op een simpelere oplossing, hoewel ik - en ik kan het niet genoeg benadrukken - je meedenken ten zeerste apprecieer en dit op de eerste werkdag van het nieuwe jaar.

Aan alle meedenkers trouwens mijn beste wensen voor 2006! Moge dit jaar de verwezenlijking inhouden van al jullie dromen en verlangens!

nIh1IlO
 
Het lijkt me zo dat alle andere mogelijkheden zijn uitgeput.
En zolang je van je contactpersonen, emails ed. van Outlook even backupjes maakt, lijkt het me een zeer simpele oplossing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan