start up programma's

Status
Niet open voor verdere reacties.

mcbobo

Gebruiker
Lid geworden
2 nov 2008
Berichten
74
bij het opstarten en inloggen gaat alles goed, alleen me computer word op een gegeven moment heel traag. keek ik bij 'task manager' zie ik niks vreemds. enkel wat programma's die ik nodig heb!
Druk ik op show processes from all users. krijg ik een lijst er bij! terwijl ik niet eens op een andere account ingelogd ben!

ik heb in mijn start up folder gekeken - niets!

waar komen die processen vandaan!?
en hoe haal ik ze weg?!

mcbobo
 
waarschijnlijk worden ze gerunt automatisch.
ik weet niet of dit in 7 ook zo werkt :
start > uitvoeren > msconfig > tabblad opstarten > daar kan je uitvinken wat je niet wilt hebben.

zelf zou ik het doen via programma ccleaner.
downloaden > installeren > openen > gereedschap > opstarten > aanvinken wat je niet wilt en uitschakelen.

let op niet klikken op waarde verwijderen !!


Byee VRC
 
ja, dat dacht ik eerst ook! maar dat is het niet.
ik heb het via zowel msconfig als met Ccleaner geprobeerd maar ze geven beiden aan dat er geen ( behalve die ik wel nodig heb )start up programs zijn.

-mcbobo
 
iemand nog enig idee?? ik word er onderhand best gek van, en ga waarschijnlijk dit weekend me hele computer anders formatteren/ her installeren!
 
misschien heb je een virus die processen start en met een andere gebruiker?
doe een virus + spyware scan

Byee VRC
 
Officieel heeft dit met het volgende van doen:
It is because of UAC. Viewing all processes requires elevated permissions (since it allows you to affect user accounts other than your own). Since elevation can require credentials or prompting, it's unable to open automatically. It's a security feature, basically. You can run with UAC off, but that introduces other risks and may or may not be worth it.
Bron:superuser.com

Als je "alle gebruikers" aanvinkt zul je zien dat de processen die erbij komen allemaal door "System" "Networkservice" en "Local Service" worden ingenomen.Dat zijn dan de andere gebruikers die andere machtigingen hebben.
 
Laatst bewerkt:
is dit iets waar ik mij zorgen over moet maken? of iets aan zou moeten doen?

maakt het mijn computer langzamer, dan wanneer ik er geen last van zou hebben?

( ik heb overigens een virus en spyware scan gedaan, er was niks. ik doe regelmatig scans :cool: )
 
is dit iets waar ik mij zorgen over moet maken? of iets aan zou moeten doen?

maakt het mijn computer langzamer, dan wanneer ik er geen last van zou hebben?

( ik heb overigens een virus en spyware scan gedaan, er was niks. ik doe regelmatig scans :cool: )

de gebruikers System, netwerkservice en lokale service zijn normaal ;)
Byee VRC

29kujh1.png
 
Als je pc traag wordt kan dit verschillende oorzaken hebben,teveel mee opstartende software,een virusscanner die meteen begint te scannen,een automatisch defragmenteerprogramma,een automatische schoonmaker op de achtergrond (ik noem maar wat) maar ook spy/malware e/o virus die actief wordt natuurlijk.
Ondanks dat je regelmatig met je antivirussoftware scant kan het zeker geen kwaad dit af en toe eens met een ander programma te doen die zich in dit soort zaken gespecialiseerd heeft.
Scan je pc eens met Mbam (gratis) handleiding en downloaden via de link in m'n handtekening.
 
het mysterie over de verborgen programma's is in ieder geval opgelost.
en daar ben ik al heel dankbaar voor.
naar de reden van die traagheid zal ik verder blijven zoeken.
Ook het programma Mbam zal ik ook morgen ochtend proberen.
Ik denk echter verder me vrede er wel mee te hebben om effe me computer van alle rotzooi te ontdoen en een verse kopie van het windows er weer op te gooien.
ik had al mijn bestanden toch al geback upt. voor het geval iets mis zou gaan.

Ik wil iedereen graag heel erg bedanken!!
Jullie zijn echt super!! ;)
 
Ja dat is idd een optie (die herinstall) in principe heb ik dat nooit gedaan om hem weer snel te krijgen,het is meer een kwestie van goed onderhoud en een goede schijfindeling,b.v. een aparte partitie voor muziek/video en een aparte partitie voor software.
Zo hou je het overzichtelijk en wordt je OS partitie (besturingssysteem) niet "bevuild" met her en der opgeslagen bestanden die er eigenlijk niet tussen thuishoren en die je OS behoorlijk kunnen vertragen en bij b.v. videobewerkingen e.d. extreem kunnen fragmenteren.Dus op de OS partitie hoort eigenlijk alleen het besturingssysteem op te staan en de updates natuurlijk en genoeg vrije ruimte,mijn ezelsbruggetje is 1/3 voor het OS en 2/3 vrije ruimte, groter moet een systeempartitie niet zijn.Voor Win7 heb ik 'n partie van 50GB waarvan 19GB door het OS (64-bit Ultimate) wordt ingenomen dus heb ik nog 30GB vrije ruimte.Bij mijn XpPro is de OS partitie maar 25GB en heb ik nog 70% over.Defragmenteren gaat hierdoor heel snel omdat de partitie niet al te groot is en alleen het OS erop staat.Nog een voordeel,een virus nestelt zich bij voorkeur in het OS want daar wil hij veranderingen in aanbrengen,dus als je alleen C:\ hoeft te scannen ben je zo klaar.Je moet natuurlijk wel zorgen dat gedownloade bestanden(die je evt op die andere partities opslaat) wel goed scant met je antivirussoftware.Tenslotte als je opnieuw wil/moet installeren blijft al je software,muziek/video gewoon staan en behouden als je daar aparte partities voor gemaakt hebt en is herinstallatie 'n fluitje van een cent.
Succes!:thumb:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan