subwoofer aansluiten

Status
Niet open voor verdere reacties.

assie93

Gebruiker
Lid geworden
25 sep 2012
Berichten
5
ik heb 2 subwoofers gekocht en een versterker, maar hoe kan ik dit nou het beste aansluiten en hoe krijg ik het beste geluid?

Mijn subwoofers zijn: 2x kicker CVX104 10inch dubbelspoels, weerstand: 2 x 4 ohm
600w RMS 1200w MAX per subwoofer dus in totaal 1200w RMS en 2400w MAX

versterker: ESX se-3500D

RMS vermogen @ 4 ohm 1x 600 Watt
RMS vermogen @ 2 ohm 1x 1.000 Watt
RMS vermogen @ 1 ohm 1x 1.750 Watt

mijn bedoeling was om mijn subwoofers op 1 ohm te laten spelen zodat hij op deze versterker geschikt is. deze versterker is ook aangeraden door een inbouwspecialist maar ik heb ook navraag gedaan bij een winkel die ook inbouwt en die zeggen het tegenovergestelde.

verschil is wel, bij de inbouwspecialist zaten er meerdere mensen die hele dagen inbouwen en bij de winkel stond er een verkoper die zelf een subwoofer in zun auto heeft gebouwd.


Veranderd mijn geluid als ik op 1 ohm ga spelen in plaats van 4 ohm?
veranderd mijn vermogen als ik op 1 ohm ga spelen in plaats van 4 ohm?

en is de combinatie mogelijk? beide subwoofers op dit monoblock

Ook wou ik een condensator inbouwen maar van dat idee ben ik gelijk afgestapt, want er komt ook een versterker in voor mijn boxjes(4x 120w rms op 4ohm) dus er komt dan zo`n 2000w RMS in, daarom zet ik er een 2e accu in, dat zal een deepcycle accu worden, die kan helemaal leeg getrokken worden zonder kapot te gaan. Tussen mijn accu onder de motorkap en de 2e accu komt een schijdings-roulet


heeft er iemand betere voorstellen voor mij?

alle reacties/antwoorden/suggesties op mijn vragen zijn welkom

groeten Ashwin
 
de subwoofer op 1 ohm laten spelen gaat niet werken dan brand waarschijnlijk het hele zooitje door. misschien dat ik het fout heb maar naar mijn weten kan dit niet, tenminste ik neem aan dat je 600w neemt om voluit mee te gaan:p en dit gaat niet lukken.
 
Beide parallel is belasting op 2 Ohm, in serie 8 Ohm en die wattages voor de woofer is natuurlijk het max. opneembaar vermogen, het zijn geen gloeilampen.
Zou je op 1 Ohm willen draaien zou je er 4 parallel aan moeten sluiten, hoe lang de versterker dan mee gaat................
 
de subwoofer op 1 ohm laten spelen gaat niet werken dan brand waarschijnlijk het hele zooitje door. misschien dat ik het fout heb maar naar mijn weten kan dit niet, tenminste ik neem aan dat je 600w neemt om voluit mee te gaan:p en dit gaat niet lukken.

Degene die mij die versterker geadviseerd heeft is 1 van de grootste inbouwspecialisten in de omgeving van goes, dus dan zou ik het beetje raar vinden dat alles doorbrand of dat het niet mogelijk is,

als ik ze op 4 ohm laat draaien dan zou ik de woofers maar op half vermogen kunnen gebruiken, dat is opzich ook niet zo`n heel groot probleem, dan draai ik voorlopig met half vermogen van de woofers en haal ik er gewoon een extra versterker bij, die versterker is toch maar 400 eu,

voor het beste resultaat zou ik dus 2 versterkers nodig hebben?

dan heb ik nog wel een probleem, dat ik dan in totaal 3 versterkers ga krijgen als mijn plannen doorgaan want op mijn gewone boxen wil ik ook een versterker zetten( 4x 120w rms) voor boxjes van 2x 175w RMS en 350 max, en 2 boxen van 1000w max(RMS vermogen onbekend)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan