Surf historie traceerbaar na plaatsing nieuwe harde schijf en nieuwe XP versie?

Status
Niet open voor verdere reacties.

emje

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
4 apr 2007
Berichten
1
Is het mogelijk dat na het plaatsen van een compleet nieuwe harde schijf en de installatie van een nieuwe versie van XP als besturingssysteem, er nog data terug te vinden is die gerelateerd is aan internet surf historie, chat sessies en/of MS Office (Word) bestanden?

M.a.w., logt de pc (Dell laptop) ook op andere locaties dan de harde schijf nog gegevens?

Bij de installatie van het nieuwe XP besturingssysteem is geen backup data of dergelijke teruggeplaatst; een clean install dus.
 
volgens mij niet tenzij er een tweede harde schijf in de pc zit of de log bestanden naar een netwerkserver worden geschreven.
 
Als aanvulling:
je surf-geschiedenis en je emailverkeer zijn vastgelegd op de server van je Internet-provider. Er is wetgeving, waardoor met een rechterlijk bevel, de provider soms gedwongen wordt die gegevens aan Justitie af te staan.
Als je Word-documenten, afbeeldingen of andere gegevens als bijlage bij email-berichten hebt verstuurd dan zijn die gegevens uiteraard bij anderen bekend.
Als je een P2P-programma hebt gebruikt en je hebt je PC onvoldoende afgeschermd, dan kunnen documenten en gegevens door derden van je PC af zijn gehaald.
Dus al vernietig je je PC, er liggen altijd gegevens vast op andere plekken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan