Tabellen splitsen in meerdere Tabellen

Status
Niet open voor verdere reacties.

KristofVD

Gebruiker
Lid geworden
26 sep 2006
Berichten
18
Gegroet iedereen,

Ik ben een student in Graduaat ICT en moet voor mijn stage een Database updaten,gedeeltelijk herschrijven en wat nieuwe dingen maken maar het belangrijkste is de database versnellen omdat deze supertraag gaat.
Ik heb al ontdekt dat er geen enkele variable gedeclareerd was en heb dus onmiddelijk de option explicit toegevoegt en alles gedeclareerd. Nu wil ik een paar tabellen en query's die bestaan uit liefst 50-60-70 velden opsplitsen in meerdere tabellen met relaties. Als ik dit doe moet ik in alle formulieren dit zijn er over de 100 en rapporten enzo alles gaan aanpassen en wijzigen dit met de nodige risico's omdat de database na mijn updates en tests terug in gebruik wordt genomen. Kent er iemand een snel trukje om dit te doen.
Mvg
Kristof Van Dijck
 
Hallo Kristof,

helaas, daar is geen "snel trucje" voor.

Tardis
 
waarom denk je dat de database traag wordt van zo'n 60-70 velden? Misschien wordt er wel gefilterd op velden zonder indexen, wordt er tijdrovende programmacode uitgevoerd, wordt er iets op het filesystem gedaan, misschien ligt het er wel aan dat je 100 formulieren hebt etc.etc.

Kortom: het zou van alles kunnen zijn, en de vraag is waarom jij denkt dat je door te normaliseren de database sneller kan maken.
 
Euhm ja , dat ik inderdaad een goede vraag, ik ben natuurlijk nog geen specialist in access maar ik dacht dat je door relaties te leggen je database kon versnellen omdat anders telkens veel te veel overbodige velden worden opgeroepen.
Aan mijn indexen zal het niet liggen want daar heb ik mij vorige week reeds met bezig gehouden.
En een teveel aan formulieren en een slechte VBA code zal ook zeker het probleem zijn.
Hartelijk bedankt voor je reactie en als je nog wat tips hebt mag je die aan mij zeker geven.

Mvg
Kristof VD
 
Er is wel een makkelijk trucje voor.
Maak één of meerdere queries die de gegevens selecteren zoals je die in de nieuwe tabellen wilt hebben.
Verander deze queries vervolgens in tabelmaak queries en voer ze uit. Je hebt dan je nieuwe tabellen.
Gooi nu de oude tabel weg.
Maak een nieuwe query die dezelfde gegevens bevat als de oude tabel, gebaseerd op de nieuwe tabellen. Geef deze query de naam van je oude tabel.
Alle formulieren en rapporten blijven nu gewoon werken.
 
Amai , dat is goed gevonden hartelijk bedankt , nu is de vraag zal dit mijn database ook versnellen. Kan je daar AUB ook een antwoord op geven.
 
Of dit je database zal versnellen is niet te zeggen. Dat is namelijk afhankelijk van de grootte van je tabellen, de indexen die je op je tabellen hebt staan, de wijze waarop je de tabellen gekoppeld hebt, de where clausules van je queries, of je database gecomprimeerd is etc.

Dat zul je gewoon moeten gaan uitproberen.

Gelukkig maak je natuurlijk altijd backups en kun je terug naar de vorige versie:thumb:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan