traag openen Word bij netwerkverbinding

Status
Niet open voor verdere reacties.

chukkie

Gebruiker
Lid geworden
15 mei 2005
Berichten
12
sinds kort heb een router/modem (e-tech adgw02)geinstalleerd om met mijn laptop draadloos te kunnen internetten. mijn desktop zit gewoon met een netwerkkabel verbonden. de internet verbinding is prima. als ik echter met mijn desktop Word open duurt dat ongeveer 30 seconden. wanneer ik de netwerkverbinding naar mijn router verbreek, staat Word er binnen 2 seconden. ra ra politiepet?
 
Het klopt dat het iets langer duurt, maar dit duurt volgens mij net iets te lang (weet het niet helemaal zeker).

Dat het langer duurt komt omdat Word in IE wordt geladen.
 
openen in IE? dat zegt me niet zoveel. wat ik zie als ik status van de LAN verbinding bekijk tijdens het openen dan worden er een aantal pakketjes verstuurd en al die tijd blijft mijn Word "hangen". NB op mijn desktop draait XPPro en op mijn laptop XPhome. die laatste heeft het probleem niet wanneer die via een netwerkkabel verbonden is met de router. ligt het dan aan mijn instellingen van het netwerk of . . .?
 
Het kan aan allemaal verschillende instellingen liggen. Van Word tot de netwerkinstellingen.

Met openen in IE (internet explorer) bedoel ik: Word wordt in het venster van IE geopend. Niet in het programma Word. Er wordt een gedeelte van Word overgenomen en in IE gezet.
 
Ik ga ff kijken. eerst ga ik mijn Office pakket opnieuw installeren.
 
heeft nix uitgehaald. bij de weg, ik heb de vertraging ook als ik bij openen van Norton en gebruik van mijn rechter muisknop. het zit misschien toch dieper. begin al te denken aan formateren van de C schijf.
 
Dat is volgens mij ook weer iets te overdreven. Er zal best een instelling zijn die niet klopt.

Op wat voor systeem draai je?
 
Ik bedoelde eigenlijk de volgende dingen:
- ram
- kloksnelheid
 
ik heb een GigaByte moederbord met een AMD Athlon 2600+ 333FSB processor, dimm pc400 ddr 512mb intern geheugen en een nVidia FX 5200 (128ddr) videokaart. dit tesamen met een maxtor HDD 120GB (7200rpm)
 
Dat is ruim genoeg voor WinXP. Het probleem zal dus ergens anders moeten zitten.

Ik zit te denken aan norton. Dat is een eerste-klas geheugenvreter. Staat norton toevallig streng ingesteld?
 
Nee die staat "standaard" ingesteld (aanbevolen door Norton). ik heb wel geporbeerd de firewall uit te zetten, omdat de modem een ingebouwde firewall heeft maar dan krijg je om de 5 seconden een waarschuwing van meneer Norton dat "zijn" firewall uitstaat. denk je dat het slim is om meneer Norton er ff helemaal af te halen?
 
Nee dit is niet!!! slim.

Met een beetje pech heb je dan meteen een virus te pakken en heb je een groter probleem.

Ik ga ondertussen even verder denken.
 
meest vreemde is dat bij elke actie die ik pleeg, die alleen de desktop aangaat, wordt begonnen met het versturen van pakketjes naar de router/modem. ik heb ook geen mappen gedeeld of een netwerk met mijn laptop gemaakt. ook bij synchroniseren heb ik gezocht maar daar staat ook niets aan voor zover je dat kan zien bij Windows.
zodra de netwerkverbinding verbroken is, zijn alle problemen voorbij.
het probleem zou ook in de router kunnen zitten maar daar zit een beperkte beschijving bij en via de E-tech.nu site kom je ook niet echt verder.
 
In dit geval zou ik ad-aware downloaden en installeren en dit ook doen met spybot S&D. Update norton, ad-aware en spybot S&D (Wel alle drie updaten). Trek nu (Na het updaten) de internet-stekker eruit (dan kan er niks meer worden verzonden) en ga naar veilige modus. Scan daar met alle drie. Tussen het scannen even opnieuw opstarten. Wel allemaal scannen in veilige modus

Veilige modus:
http://www.virushelp.nl/veilige_modus.htm

Ad-Aware:
http://www.antispywareoffensief.nl/downloads/adaware/index.html

Handleiding:
http://www.antispywareoffensief.nl/adaware/handleiding.html

Spybot:
http://www.antispywareoffensief.nl/downloads/spybot/index.html

Handleiding:
http://www.antispywareoffensief.nl/spybot/handleiding.html

Nadat ze allemaal hebben gescant ga je naar normale modus en doe je de internetstekker er weer in. Daarna kijk je of het probleem is verholpen. Ik heb een beetje het vermoeden dat er iets op je computer zit wat er niet hoort.

Het scannen zal wel wat tijd in beslag nemen.

Succes.
 
ik wil niet vervelend zijn maar elke week laat Hitmanpro zijn werk doen en daar zitten de genoemde programma's in. misschien moet ik mijn router/modem een keertje resetten of zo. :confused:
 
Dan hoef je alleen met norton en met hitman pro in veilige modus scannen. Dat veilige modus is belangrijk dus doe dat ook.
 
alles gescand op viri en andere ziektes, maar het fenomeen bestaat nog steeds. met de USB modem die ik hiervoor had heb ik dit nooit gehad dus er moet volgens mij toch een relatie zijn met die modem/router.
 
Je kan even de instellingen van de router nakijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan