UPC stapt af van download-limiet...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
UPC stapt af van download-limiet

Met ingang van morgen voert UPC onbeperkt dataverkeer in voor Chello Light, Classic en Plus. Dat wil zeggen dat er voor deze producten niet langer datalimieten voor downloaden bestaan. Een fair use policy blijft echter wel gelden.

Algemeen directeur Diederik Karsten van UPC Nederland: "Het is onze
strategie om met chello voorop te lopen met de kwaliteit van ons product,
met name op het gebied van snelheid en capaciteit. We zien dat
bijvoorbeeld het downloaden van films steeds populairder wordt. Daarbij
horen geen datalimieten voor Chello Light, Chello Classic en ChelloPlus.
Zo trachten we steeds aan deze wens van onze klanten tegemoet kunnen
komen."

Wel behoudt UPC zich het recht voor om binnen de grenzen van de algemene voorwaarden maatregelen te nemen tegen klanten die daadwerkelijk overlast voor medegebruikers veroorzaken als die in redelijkheid niet bereid zijn dit gedrag aan te passen. UPC verwacht overigens dat dit slechts incidenteel zal voorkomen, temeer daar de capaciteit van het netwerk recent nog weer verder is uitgebreid. Tot en met vandaag geldt dat wanneer een gebruiker een bepaalde grens bereikte, automatisch de downloadsnelheid fors werd teruggeschroefd. Dat kwam weinig voor, op het totale abonnee-bestand van 380.000 aansluitingen misschien 1 à 2%. Overigens kregen deze overlast-veroorzakers wel een aantal waarschuwingen voordat de snelheid daadwerkelijk omlaag ging.

Vanaf 1 maart zijn deze downloadgrenzen in principe verdwenen en wordt dus gekeken naar wie echt overlast veroorzaakt. Volgens perswoordvoerder Ronald van der Aart moet dan gedacht worden aan mensen die op (bijna) professionele wijze dag en nacht met meerdere pc's films downloaden. De verwachting is dat er per jaar misschien een paar keer ingegrepen zal moeten worden.

Naast het loslaten van datalimieten voor de wat duurdere abonnementen verdubbelen de harde datalimieten bij de goedkopere abonnementen Chello Starter en Chello Easy tot 500 MB en 1 GB. Dit volgt op de recent ingevoerde verhoging van de downloadsnelheden. Bron: vnunet.nl

Eerder op Helpmij: COAX voert actie tegen datalimiet Chello
 
Gôh eindelijk eens goed nieuws bij UPC/Chello vandaan.:)
 
Per mail ontvangen....

Geachte chello abonnee,

Deze week hebben wij met trots aangekondigd dat wij als een van de eerste kabelmaatschappijen in Nederland de datalimieten hebben losgelaten voor onze internetabonnementen chello light, chello classic en chello plus.

Daarnaast hebben wij onlangs de snelheden van uw chello abonnement aanzienlijk verhoogd. Op deze manier spelen wij in op de toenemende behoefte aan meer snelheid en capaciteit.

Breedband internet van chello was dus al snel, maar vanaf nu kunt u echt supersnel én onbeperkt internetten.

Veel internetplezier!

Met vriendelijke groet,
UPC Nederland

Monique Nanninga
Director Marketing





UPC Nederland BV, mede handelend onder de naam UPC Nederland, statutair gevestigd te Amsterdam,
KvK Amsterdam 33303479. De betreffende Algemene Voorwaarden voor de geleverde diensten, gedeponeerd
bij de KvK Amsterdam, zijn van toepassing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan