Veilige modus werkt niet, politie virus

Status
Niet open voor verdere reacties.

JustRob

Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2009
Berichten
110
Hallo,

Een vriend van mij heeft een probleem met zijn Windows XP PC. Als hij opstart krijgt hij meteen het welbekende Politie Virus (wet overtreden kinderporno gedownload enz) en even een boeten betalen van 50 of 100 euro.

Nu is de oplossing voor dit virus opstarten in Veilige Modus en dan systeemherstel. Alleen Veilige Modus werkt niet op deze PC, want als ik Veilige Modus selecteer dan krijg ik alleen een zwart scherm met knipperende cursor. En ja, ik heb geprobeerd 5, 10 minuten te wachten, er gebeurd niks.

Windows XP opnieuw installeren is geen optie omdat hij de productcode niet meer heeft.

Wat kan ik doen om dit op te lossen?
 
Hoi, jullie moeten programma 'Keyfinder' gebruiken om gebruikte Windows sleutel achter te halen.
 
Dat gaat niet omdat als de PC opstart direct het virus tevoorschijn komt, en dan kunnen we niks doen.
 
Dat is vast bij vrienden/kennissen/collega's te regelen.
Kan me niet voorstellen dat dat niet zo is.
 
Hallo,

Inloggen met het admin account in de veilige modus. Vervolgens na het profiel pad van zijn account gaan en een .exe bestand met een hoop cijfers weg gooien en scannen op wat restjes en dan kan hij weer werken.
 
Het probleem is dat veilige modus niet werkt bij de TS.

heb je de titel wel gelezen?
 
Hallo,

@mastermindz, Dit werkt wel, maar hun loggen in met het account dat besmet is. Heb het zelf ook gehad op mijn ouders zijn windows XP bakje.
 
@nicj56 lees AUB even de post nog eens heel goed door.

Nu is de oplossing voor dit virus opstarten in Veilige Modus en dan systeemherstel. Alleen Veilige Modus werkt niet op deze PC, want als ik Veilige Modus selecteer dan krijg ik alleen een zwart scherm met knipperende cursor

oftewel, dat is zodra je op f8 gedrukt hebt, en veilige modus selecteert. NIET na het kiezen van administrator / andere account.

[edit]@TS je zou ook even dat streepje kunnen fixen als dit probleem is opgelost, het streepje geeft aan dat er iets niet goed is met je MBR (master boot record). Als je niet weet hoe dat moet kan je er even een aparte thread voor starten. [/edit]
 
Laatst bewerkt:
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan