Verbinding met Netgear USB stick hapert.

Status
Niet open voor verdere reacties.

Mark19

Gebruiker
Lid geworden
22 mrt 2008
Berichten
470
Ik kreeg een vraag van iemand die een Sitecom router i.c.m. een kabelinternetverbinding gebruikt. Met deze Sitecom router zijn een laptop een desktop pc draadloos verbonden.
Deze verbinding heeft enkele weken zonder problemen gewerkt, echter... sinds gisteren hapert de internetverbinding op de PC. (de internetverbinding op de laptop functioneert nog prima)
Om draadloos te verbinden met de Sitecom router had ik de PC voorzien van een Netgear USB stick, en de software en drivers van deze stick geinstalleerd en geconfigureerd.
Sinds gisteren maakt hij kort verbinding en valt dan weer weg, maakt verbinding en valt weer weg. Dat telkens gedurende enkele seconden en gaat zo maar door. ook het internet verbindingsicoon rechts onderin de balk naast de tijdaanduiding in Windows XP vertoont telkens een rood kruisje en verdwijnd weer.
Heeft iemand een idee wat hier de oorzaak van is ?? De signaalsterkte is 80% dyus dat zou voldoende moeten zijn. En... het heeft gewoon gewerkt maar door een onverklaarbare reden hapert ie ineens. Alvast bedankt voor jullie adviezen !!
 
Probeer eens de laptop en de pc een vast ip-adres te geven, wel verschillende anders zitten ze elkaar in de weg.
Bij de usb-stick in de instellingen van de netwerkadpater de stroomvoorziening niet laten beheren voor stroombesparing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan