OK, ik ben er zover uit. Eigenlijk is er praktisch geen verschil tussen de - en + standaarden (afgezien van de manier van coderen misschien). Eén groot voordeel van de +RW standaard t.o.v. de -RW is dat als je data aan de schijf wilt toevoegen, je dat gewoon kan doen, en niet zoals bij -RW alles naar de hdd, data erbij en alles opnieuw branden. Om alles nog makkelijjker te maken is er ook nog een derde standaard: de DVD-RAM. Dit was de eerste, en komt uit dezelfde groep als de -standaard. RAM heeft als voordelen dat de schijfjes als een hdd (dus Random Access) kunnen worden gezien (het betere sleur en pleur werk dus

). De schijfjes zitten verpakt in een case die je voor het afspelen in een stand-alone dvdspelerkunt verwijderen (voor de rest blijft ie zitten, ook tijdens het branden). En als enige heeft de RAM-standaard 9,6 GB schijfjes (t.o.v. 4,7 voor - en +). Het is nu al duidelijk dat de RAM-standaard waarschijnlijk niet al te popi zal worden.
Panasonic heeft echter een brander (LF-D321E) die zowel RAM als - brandt.
Sony heeft echter een brander (DRU500A) die -R, -RW, +R èn +RW brandt. Dit is bijzonder handig, omdat niet alle stand-alone dvd-spelers dezelfde standaard kunnen lezen. Maar het is vooralsnog niet duidelijk welke van deze twee standaarden zal overblijven. Wat wel duidelijk is, is dat de prijzen voor de branders en de schijfjes fiks in prijs zullen zakken (en daar zitten we natuurlijk allemaal op te wachten!)
Voor zover ik na kan gaan heb ik alles nu gehad, en klopt alles ook. Mocht iemand iets toe willen voegen of corrigeren: graag! Daar leren we tenslotte allemaal van.