Virusalarm tijdens ad-aware scan in 'system volume info exe'

Status
Niet open voor verdere reacties.

Sillysauce

Gebruiker
Lid geworden
11 jul 2005
Berichten
254
AVG heeft vanavond ongeveer 6080 geinfecteerde bestanden gevonden. Viel bijna van mn stoel want ik weet praktisch nix eraan te doen!!
Avg gelukkig wel en die heeft bestanden hersteld. Alleen nu heb ik ineens virus-alarm tijdens mijn ad-awarescan(4of5 keer in 'system-volume-information.exe' bestanden)

Dit gebeurd allemaal nadat ik adobe 7.0 bij een nieuwsbrief kreeg aangeboden
Heb ineens ook een ingezoomd beeld bij google(grotere letters??) en ook op dit forum is dit het geval..
Wie kan me helpen?? ben een b-tje radeloos...:( :(

(AVG-scan vind trouwens geen virus?? ook niet bij scan selected area??) Systeemherstel geprobeerd maar die zegt dan herstel mislukt.... (eerdere datum? ben b-tje bang dat dan verwijderde virussen ook terug zijn!?)
 
Laatst bewerkt:
System Volume Information is de map waarin je herstelpunten worden bewaard. Het is een map die nogal beschermd wordt door Windows, waardoor niet elke programmaatje er even iets in kan veranderen. Maar kennelijk heeft zich in die map wel een virus (of andere rotzooi) genesteld.

Ik zou eerst systeemherstel uitschakelen. Daarmee wis je alle oude herstelpunten, maar tegelijkertijd ook het virus. Vervolgens een online scan doen, zoals ook Humpe al adviseert. Lukt het niet met Housecall, dan kan het ook hier of hier . Omdat je systeem nogal behoorlijk van slag is door alle rotzooi zou ik ook nog een HijackThislog plaatsen.

Een Hijacklog is een tekstbestand, dat wordt aangemaakt met het programma HijackThis. In dit tekstbestand staat een groot aantal zaken over de 'gezondheid' van je computer. Alleen specialisten kunnen dit op de juiste manier interpreteren. Daarom moet je ook een log (de inhoud van dat tekstbestand dus) op antispywareoffensief.nl plaatsen. Dit is een forum waarmee Helpmij samenwerkt. Hoe dat gaat staat hier. :)
 
Laatst bewerkt:
Als laatste vraag ik mij af of dat aanbod van adobe 7.0 bij een nieuwsbrief wel zuivere koffie is omdat dáárna de problemen begonnen zijn, maar dat kán van mijn kant (on)gegrond wantrouwen zijn.
 
Gebruik eens deze programma's. Want dat ingezoomd effect bij google (alleen bij google?!) kan een spyware of adware aanval zijn.

Gebruik deze tools eens:
- CWShredder; vernietigd de meest voorkomende gevallen van CoolWebSearch

- Arovax Shield; beschermd je computer tegen online gevaren, met een nieuwe snufje in de beveiligingssoftware

- McAfee Stinger; vernietigd de meest voorkomende (dus meestal ook de gevaarlijkste) virussen van dit moment, de viruslist van Stinger wordt regelmatig vernieuwd met een nieuwe versie van Stinger

Misschien heb je er iets aan, ik raad het gebruik van Panda Activescan (net zoals anderen) vooral aan, omdat deze online scanner ook spyware, virussen en méér rotzooi vind.
- bekijk meer informatie

Veel succes:thumb:
 
Online scan en ActiveX???

ik wil systeemherstel best (even) uitschakelen maar vraag me af of deze daarna gewoon weer ingeschakeld kan worden(denk zelf van wel maar dan geen herstelpunten meer vOOr de uitschakeling?? toch??)

Heb eerst Humpe's advies gevolgd maar ik krijg geen scan voor elkaar omdat Active X uitvoeren op UIT staat. Moet deze dan waarschijnlijk even veranderen in internetopties? Maar welke precies dan???

Active X besturingselementen die niet gemarkeerd zijn als veilig initialiseren en uitvoeren in scripts Deze staat bij mij nu op uitgeschakeld,deze inschakelen??

Of is het de'ActiveX besturingselementenzonder handtekening downloaden'-optie die ik moet in schakelen?

En moet ik deze na scan weer uitzetten?

(Heb Adobe 7.0 (en ook adobe photoshop die erbij zat) er natuurlijk weer direct weer vanaf gekegeld
 
Systeemherstel kun je daarna weer gewoon inschakelen. Inderdaad je bent wel al je herstelpunten kwijt, maar daar had je al niks meer aan omdat zich daar ook allerlei rotzooi in had genesteld. Je MOET dus de oude herstelpunten wissen op deze manier.

Als ik een online scan doe, wordt me (bij de eerste keer dat ik dat doe) gevraagd of ik het bijbehorende ActiveX-element wil downloaden. Ik heb het als volgt ingesteld:

ActiveX besturingselementen die niet zijn gemarkeerd als veilig initialiseren en uitvoeren in scripts: uitschakelen

ActiveX besturingselementen die zijn gemarkeerd als veilig voor uitvoeren in scripts: ingeschakeld

ActiveX besturingselementen en invoegtoepassingen uitvoeren: ingeschakeld

ActiveX besturingselementen met handtekening downloaden: vragen

ActiveX besturingselementen zonder handtekening downloaden: uitschakelen

Automatisch vragen om ActiveX-besturingselementen: uitschakelen
:)
 
Online scan wil niet?

Heb nu systeemherstel uitgezet.
De ActiveX instellingen staan in dezelfde standen als dat jij ze heb staan(nix hoeven veranderen)
Online scans(allemaal)doen het echter niet en ik krijg ook niet de vraag/optie om die activeX wEL te installeren. Heb ik nog iets over het hoofd gezien dan??

Ingezoomd beeld is trouwens ook op forums als deze, ook mijn aanmeldscherm van hotmail is veel groter dan hij hoort te zijn...

ps. Hijackthis-logje is geplaatst
 
Laatst bewerkt:
Het gebeurt vaak hoor dat virussen of ander 'gespuis' voorkomt dat je een online scan kunt doen. k heb je logje gezien op ASO! Zal inderdaad, zoals jezelf zegt, het laatste redmiddel zijn! Het kan wel even duren voor er reaktie komt, maar geloof me; het is de moeite van het wachten waard.:)
 
Re: Afwachten

Hoop dat het allemaal weer goedkomt:confused:.
Wou je tot zover nog ff bedanken.:)
Groet, Mike
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan