virusproblemen sinds installatie servicepack 2

Status
Niet open voor verdere reacties.

mum

Gebruiker
Lid geworden
31 okt 2004
Berichten
15
Sinds ik een 14 dagen geleden service pack 2 geinstalleerd heb, hebben wij dus trojanvirusproblemen, ik kan gerust virusscan doen met avast en vind ik er, verwijder deze en volgende dag krijg ik er weer.Heb geprobeerd naar herstelpunt te gaan(3 verschillende data) wat niet lukt, geprobeerd om de prul bij software eraf te gooien, krijg ik een hele waslijst wat allemaal niet meer zou werken dan, dus annuleren.Heb geprobeerd housecall-online virusscan te doen, gaat niet:door uw huidige beveiligingsinstellingen kunnen ActiveX-besturingselementen op deze pagina niet worden uitgevoerd.Deze pagina wordt mogelijk niet juist weergegeven.Weet geen enkele andere manier meer om van die dagelijks opduikende virussen af te geraken, wil niet formateren.Wie weet raad, stond bij die virussen ook nog iets tussen haakjes van UPX?:confused:
 
Goedemorgen heb je bij systeemeigenschappen systeemherstel aangevinkt voor je de virusscan uitvoerd.Zoniet zou ik dat eerst proberen start het systeem opnieuw op en voer daarna de virusscan uit.
Ik heb hetzelfde gehad.

Succes
 
Hoi en welkom op Helpmij,


Ten eerste, het kan niet door SP2 komen dat je nu virussen hebt. Ten tweede, weet je zeker dat het virussen zijn en niet Spyware of Adware? Deze worden tegenwoordig ook vaak opgespoord door virusscanners maar zijn vaak niet verwijderbaar door een virusscanner. Hier zijn weer gespecialiseerde programma's voor zoals Ad Aware en Spybot Search and Destroy. Lees onderstaande link eens goed door en volg de daar gegeven instructies eens op. Wil je gewoon scannen zet dan je systeemherstel uit en start op in veilge modus en laat dan scannen en verwijderen.

http://helpmij.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=176460

Heb je ook namen van de virussen? Het feit dat de Active X besturingselementen niet worden uitgevoerd kan je zelf oplossen door naar Extra - Internet opties en dan naar tablad Bevieliging te gaan en daar op Aangepast Niveau te klikken. Daar kan je toestemming geven voor deze elementen. Ten slotte nog even dit. Één keer je vraag stellen is echt genoeg en probeer als het kan je vraag in de goeie sectie te zetten dan is het allemaal veel effectiever.

Succes,
Raymond
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan