• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

waarden in kolom kleur geven, som maken van de niet gekleurde cellen

Status
Niet open voor verdere reacties.

tkint

Gebruiker
Lid geworden
5 dec 2011
Berichten
754
Beste,

Kan je het eerste deel van de vraag oplossen met voorwaardelijke opmaak en kan je voor het tweede deel van de vraag het kleur van een cel opvragen met vba?
Kan je met vba de som maken van de niet gekleurde cellen?
 

Bijlagen

  • Laagste2waarden&som_gekleurde_cellen.xlsx
    18 KB · Weergaven: 29
Kan je het eerste deel van de vraag oplossen met voorwaardelijke opmaak
Je voorbeeld voldoet niet aan je vraag, want je hebt in een aantal rijen meerdere cellen een kleur gegeven. Daar zitten ook lege cellen bij, die je vast niet mee wilt nemen. In rij 7 en 8 bijvoorbeeld heb je alleen lege cellen (maar niet allemaal) gemarkeerd. De som is dan uiteraard identiek aan de som van de cellen die wél ingevuld zijn. Dus wat is daar de bedoeling van?

Je kunt overigens inderdaad de laagste waarde in een reeks met VO markeren. En met VBA kun je daar de kleur ook van uitlezen. Overigens is het voldoende om de cellen op te tellen die géén kleur of, wit hebben. Als het goed is heeft alleen de laagste cel een kleur, en welke dat is, maakt voor je som uiteraard niet uit.
 
VBA lijkt me niet nodig. De VO-voorwaarde voor kleuren 2 laagste waarden (voor bereik E3:N55) en de formule voor het bepalen van de SOM van een rij, excl. de 2 laagste waarden, zijn respectievelijk:
Code:
=EN(E3<>"";OF(E3=KLEINSTE($E3:$N3;1);E3=KLEINSTE($E3:$N3;2)))
=SOM(E3:N3)-KLEINSTE(E3:N3;1)-KLEINSTE(E3:N3;2)
Zie ook bijlage.
 

Bijlagen

  • Laagste2waarden&som_gekleurde_cellen (AC).xlsx
    19,4 KB · Weergaven: 35
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan