wat is divx

Status
Niet open voor verdere reacties.

djoeke

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
2 jun 2001
Berichten
1.289
hallo allemaal

ik ben een film aan het dowloaden en daar staat divx achter wat is dit of wat betekent dit wie kan mijn daar mee helpen
 
dat is de manier hoe een video bestand is ingepakt.
Om het aftespelen heb je ook een codec nodig om je computer het te laten afspelen.

op http://www.divx.com kan je de codec en een player downloaden om je divx video aftespelen.
 
Het komt erop neer dat het een dvd is (meestal) maar dan heel sterk ingepakt om het bestand kleiner te maken. Je hebt dan een dvd-rip.
Net zoals je van een audio bestand van een muziek-cd (ongeveer 40 MB) een mp3-tje kunt maken (ongeveer 3,5 Mb)
 
Verplaatst van diversen naar multimedia / DIVX :)
 
Computerwoordenboek

Divx
Digital Video Express of wel Divx is een systeem dat nog het best te vergelijken is met een huurvideo die zichzelf vernietigt als de huurtijd voorbij is. Divx maakt gebruik van DVD, de nieuwe standaard voor films op een soort cd. Het bijzondere van het systeem is echter dat de schijf na een van tevoren ingestelde periode onleesbaar wordt. De disc kan daardoor gekocht worden voor een bedrag dat gelijk is aan een normale huurprijs maar hoeft niet teruggebracht te worden. Het klinkt te mooi om waar te zijn en volgens de tegenstanders is het dat ook. Er is in ieder geval een heuse actiecampagne tegen het systeem opgezet.

Formaat van een bestand van een gekopieerde DVD film. Betere compressie dan MPEG en ook kwalitatief een stuk beter. Het bestand heeft de extensie AVI en kan afgespeeld worden met Windows Media Player (inclusief een DIVX-player plugin). Vaak zijn deze bestanden illegale kopiën van DVD-films. Een hele film past dan op één CD-ROM.


Divx-DVD-technologie
Het formaat Divx is gebaseerd op DVD, dat de Amerikaanse winkelketen Circuit City en de firma Digtal Video Express voor het verhuren van films op DVD-schijven hebben ontwikkeld. De achterliggende gedachte is: klanten kopen Divx-DVD-speelfilms voor ongeveer 5 tot 7 dollar per stuk en kunnen dan binnen 48 uur na het eerste gebruik van de DVD-disc de film zo vaak bekijken als ze willen. Dit kan met behulp van een in de Divx-DVD-player ingebouwd modem, die via een online menu doorgeeft dat de klant betaald heeft. Een beetje Big Brother spelen dus.


Divx-schijf
Een nieuw formaat DVD-schijf dat betere kopieerbeveiliging kent maar niet kan worden toegepast in de reeds verkochte (1998) DVD-spelers.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan